Hjemmelavet ketchup med hyldeblomsteddike

Brioche brød der smager godt!

Derfor skal du bage Brioche brød!

Brioche brød stammer fra Frankrig, hvor man første gang hørte om det i 1611 som “bunne of spice bread”. Brioche brødet betragtes af franskmændene som “Viennoiserie”, der betyder “ting fra Wien”. Grunden til at brioche ikke betragtes som et brød, er på grund af de store mængder af smør, æg, sukker, mælk og fløde. Brioche brød er et meget luftig wienerbrød og kan i smagen godt minde lidt om en Croissant, det er på grund af de høje mængder af smør og æg. Brioche brød kan bruges til mange ting og bliver oftest spist som morgenmad eller som en snack til kaffen. I det sidste tilfælde vil man ofte putte chokoladestykker eller frugtstykker i Brioche-dejen.

Brioche brød har også den fantastiske funktion, at det ikke så hurtigt bliver tørt som andre brødarter. Det kan derfor bruges dagen efter som toast eller til mad, hvilket er et meget velkendt trick inden for restaurationsbranchen. Så husk der ude, smid aldrig Brioche brødene ud, bare fordi I ikke lige får dem spist.     

 

Ingredienser:

30 g – gær

1 spsk – vand

75 g – sukker

0,5 tsk – salt

4 spsk – mælk

0,5 tsk – lakridssirup eller pulver

700 g – hvedemel

5 stk.  – æg

225 g – smør

 

Tilberedning:

  1. Tag noget lunken vand og bland sammen med  gæret. (grunden til det skal være lunken, er på grund af, at man vil aktivere gæret med det samme. Hvis man derimod vil have  dejen til at hæve natten over, skal man bruge koldt vand)
  2. Bland mælk, sukker og salt sammen og varm det op, til det er opløst.
  3. Når væsken (nr. 2) er kølet ned, blander man det sammen med æg, lakridssirup og gær-væsken i ca. 2 min.
  4. Når væsken er pisket igennem, skal man stille og roligt begynde at hælde hvedemel i lidt efter lidt.
  5. Smelt smørret ved lav varme imens dejen rører rundt.
  6. Hæld meget forsigtigt smørret i lidt efter lidt. Dejen har svært ved at optage smør i starten, og man skal derfor have tålmodighed med dette. Det er lidt ligesom at lave en mayonnaise eller olie/eddike dressing.
  7. Når dejen er homogen og glinser, skal du lade den hæve i ca. 2-3 timer alt efter temperaturen i rummet.
  8. Når dejen har hævet, kan man begynde at lægge dejen i forme eller selv begynde at rulle den.
  9. Efterfølgende skal man lade Brioche brødene hæve i ca. 15-20 min uden noget over.
  10. Pensel Brioche brødene til sidst og bag dem ved 180 grader i 18-20 minutter, til de er gyldnede og sprøde.

 

Tips!

  1. Fantasien sætter ingen grænser for, hvad du kan putte i som krydderi. Man skal bare tænke på, om det passer til det, man skal bruge den sammen med.
  2. Husk man kan bruge den til mange forskellige ting. I dette tilfælde har jeg brugt den som hotdogbrød, da det passer rigtig godt ind med det sure, salte, umami.

Brioche brød Brioche brød

   

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet ketchup med hyldeblomsteddike