Hjemmelavede pølser

Hjemmelavet ketchup med hyldeblomsteddike

Ketchup er nem at lave, ingredienserne er nemme at skaffe, og så smager det godt. Så hvorfor ikke lave den selv? Her får du en opskrift på ketchup, som jeg synes smager godt. Hyg dig med at lave den og bestem selv, hvordan din ketchup skal smage, ved at tilsætte de krydderier du bedst kan lide. Pas på at ketchuppen ikke bliver for sød.

 

Ingredienser:

700 g – tomater

2 stk. –  løg

2 fed – hvidløg

1 – lille dåse tomatpure

100 g – farin

0,75 dl – hyldeblomsteddike

1 tsk. Colman`s sennepspulver

1 – knivspids allehånde

1 – stk. kanel

1 spsk. – Worcestershire sauce

1 tsk. – salt

peber

 

Tilberedning:

  1. Fjern blomsten på tomaterne og skær dem i lidt mindre stykker.
  2. Snit løgene i tern og hak hvidløgene.
  3. Svits løg og hvidløg i lidt olie.
  4. Kom tomatpuréen ved og svits med.
  5. Kom resten af ingredienserne i. (hold lidt tilbage af både eddike og sukker.) Lad det simre i 1 time til 1½.
  6. Blend tomatblandingen til en jævn masse. Og passer igennem en si og kom det tilbage i gryden.
  7. Kog op og smag til om der skal mere sukker eller eddike i. Måske også mere salt og peber.
  8. Kom i rene, skoldede glas og hæld ketchuppen i.
  9. Opbevar på køl.

 

Tips!

  1. Brug en blanding af små og store tomater.
  2. Du kan også sagtens bruge dåse tomater af en god kvalitet.
  3. Lad hellere ketchuppen koge ind, inden du blender den, da det ellers kan sprutte temmelig meget.
  4. Tag kanelstangen op efter lidt tid, hvis den ikke må smage for meget af kanel.

 

Hjemmelavet_ketchup_færdig

Hjemmelavet_ketchup Hjemmelavet_ketchup_færdig

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Hjemmelavede pølser