Friterede løgringe der er sprøde!

Kirsebærlikør

Kirsebærlikør til de kolde vinter måneder!

En hjemmelavet kirsebærlikør lavet på en varm sommerdag og nydes en kold vinteraften. Så kan man sidde og tænke på sommer, sol og grill på terrassen, imens likøren varmer dig op. Den er rigtig god til Is, kager, desserter og især risalamande.

 

Ingredienser:

800 g – kirsebær

700 ml. – vodka

700 g – sukker

8 – friske mandler

1 – vaniljestang evt.

 

Tilberedning:

  1. Sorter og vask kirsebærrene. Skær dem over og fjern stenene. ( gem dem til senere)
  2. Tag kødet af mandlerne og knæk skallen.
  3. Knus alle de kirsebærsten du orker og tag kernerne ud.
  4. Hvis du vil have vanilje i, så flæk den og tag kornene ud.
  5. Kom alle ingredienser i et skoldet sylteglas, kom låg på og vær sikker på at det holder tæt.
  6. Nu skal du hver dag ryste glassene til alt sukkeret er opløst.
  7. Stil dem et mørkt køligt sted og lad dem trække to til fire måneder.
  8. Si likøren, hæld på flasker og lad den lagre en lille måneds tid, eller til du ikke kan holde nallerne væk.

 

Tips!

  1. Server ved stuetemperatur eller let afkølet.
  2. Brug de fra siede kirsebær i marmelade eller i en kage.
  3. Du kan lave en med og uden vanilje for at se hvad du bedst kan lide.

 

kirsebær,sukker,vanilje, vodka,rystet

kirsebærlikør_råvarer

kirsebær

mandler, kirsebærkerner

kirsebær,sukker,vanilje, vodka,rystet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friterede løgringe der er sprøde!