Kirsebærlikør

Gazpacho og bruschetta med gedeost

Gazpacho den glemte legende!

Gazpacho er en skøn kold suppe, som smager af sol og sommer. Netop nu bugner det med agurker, tomater og chili i vores udestue, tomaterne er søde og smager af noget, så suppen er oplagt at lave. Gazpacho stammer oprindeligt fra Andalusien og er meget kendt i Spanien og Portugal, hvor den hedder gaspacho. Ordet gazpacho kommer fra latin caspa, som betyder rester. Gazpacho er traditionelt lavet i en morter, med gammelt brød som basis. Man moser brød og grøntsager til en slags pasta og tilsætter så olivenolie og eddike lidt efter lidt. Grundopskriften er altså med brød i, men det er jeg ikke så vild med, men har du lyst, kommer du det bare i. Her kommer så min version.

 

Ingredienser: 

1 kg – tomater

1 –  rød peberfrugt

½ – agurk

1 – lille løg

1 – stort fed hvidløg

1 – chili

1 bdt. – basilikum

1 dl –  olivenolie

2 spsk. – brombæreddike

2 tsk. – sukker

2 tsk. – salt

peber

Garniture:

½ – agurk

lidt olivenolie

evt. blomster fra haven

Bruschetta:

6 stk. – skiver landbrød

1 – rulle gedeost

lidt olivenolie

lidt akaciehonning

Maldon salt

 

Tilberedning:

  1. Halvér tomaterne, fjern kernerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Halvér peberfrugten, fjern frø, samt mellemvægge og skær den i grove stykker.
  3. Flæk agurken og skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.
  4. Pil løg, hvidløg og del løget i fire stykker.
  5. Rens chili for kerner og vægge.
  6. Kom alt i en blender og kør til det er ensartet.
  7. Smag til. Måske der skal mere eddike, sukker, salt eller peber i.
  8. Sæt suppen på køl, gerne 2 – 3 timer, så smagen kan udvikle sig.
  9. Til pynten skæres agurken i små fine tern.
  10. Forvarm ovnen til 200 grader.
  11.  Halver brødskiverne og kom lidt olie på. Skær gedeosten i skiver og fordel på brødet. Dryp lidt olie og honning på og slut med et drys salt.
  12. Kom brødene i ovnen og rist i 8 – 10 min.
  13. Server suppen iskold. Pynt med agurketern, blomster og dryp lidt olivenolie over. Server de sprøde brød til.

 

Tips!

  1. Til pynt kan du også bruge tomater, peberfrugter og løg, som er finthakket.
  2. Hvis du dypper kniven i kogende vand, er det nemmere at skære gedeosten.
  3. Du kan også lave en Vandmelon – gazpacho, så skifter du bare det halve af tomaterne ud med vandmelon.
  4. Smag på din chili så du er klar over, hvor stærk den er, inden du putter den i.

 

gazpacho, bruschetta, gedeost

brød, olivenolie, gedeost, salt, akaciehonning, peberfrugt, tomater, agurk, løg, hvidløg, chili, basilikum, salt, peber, sukker , eddike, brombæreddike

tomater,peberfrugt,olivenolie, eddike, brumbæreddike, agurk,løg, hvidløg, chili,basilikum

landbrød, brød,gedeost,olivenolie,akaciehonning, salt

gazpacho, bruschetta, gedeost

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kirsebærlikør