Gazpacho og bruschetta med gedeost

Citrontærte med kanel og vanilje marengs

Citrontærte med masser af vitaminer

Citrontærte med kanel/vanilje marengs er en fantastisk måde, at kombinere sødt og surt. Vi går på samme tid ind i de kolde vinter måneder og det er derfor vigtig at få sine vitaminer. Jeg elsker at bage kager og har i lang tid gået med tankerne om, at bage en citrontærte med marengs. Men jeg har ikke haft den rigtige form og sprøjtetyl til at udføre dette. Nu har jeg shoppet og her kan i se smagsløgenes svar på en citrontærte med marengs!

 

Ingredienser:

300 g – hvedemel

150 g – smør

200 g – flormelis

100 g – sukker

3 stk. – æg

2 stk. – vaniljestænger

2 dl – fløde

3 stk. – citroner

0,5 tsk. – majsstivelse

100 g – æggehvider

1 tsk. – kanel

 

Tilberedning:

  1. Tag smør, hvedemel og halvdelen af flormelissen, saml dejen til den er homogen og lad den hvile 0,5 – 1 time i køleskabet. (må endelig ikke æltes)
  2. Pisk sukker, en vaniljestang, fløde, citronsaft, revet citronskal og majsstivelse rigtig godt sammen.
  3. Rul dejen ud i en cm tykkelse og hæld derefter citron cremen op i tærtebunden.
  4. Pisk æggehvider rigtig godt sammen med det resterende flormelis, kanel og den anden vaniljestang
  5. Afhængig af størrelsen på din tærteform, skal du give tærten 30 – 35 min. ved 110 grader. Jeg har brugt en 12 x 8 cm tærteform fra Kunst og køkkentøj.
  6. Når tærten kommer ud af ovnen skal den hvile og køle ned i to til tre timer.
  7. Når tærten har hvilet, skal du sprøjte marengsen på, hvor du efterfølgende brænder den med en gasbrænder.

 

Tips!

  1. Du kan evt. tage smørret ud af køleskabet, en time før du skal lave tærten.
  2. Før du hælder citroncremen over i tærten, kan du give den tre til fem minutter, for at den bliver lidt mere sprød.
  3. Jeg tog skal fra en citron med i min opskrift, men du kan sagtens tag mere med, alt efter smag og behag.

 

Citrontærte

Citrontærte

Citrontærte

Citrontærte

Citrontærte

Citrontærte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gazpacho og bruschetta med gedeost