Citrontærte med kanel og vanilje marengs

Hjemmelavet brombæreddike

Brombæreddiken du ikke kan undvære !

Eddike er ikke et nyt fænomen, allerede i middelalderen kendte man til at bruge eddike, som smags-giver sammen med honning og sukker, vel at mærke for dem der havde råd. Godt det ikke er sådan i dag, for jeg ville nødig undvære eddike. Eddike kommer af ordet vinaigre, som betyder sur vin og det må man jo sige, passer meget godt.

Lige tæt på vores hus er et stort brombærkrat, som vi hvert år går på rov i. Vi plukker til fryseren, marmelade til pandekager og ikke mindst hjemmelavet brombæreddike. Brombæreddiken er let syrlig, med en diskret smag af brombær og kan derfor bruges til næsten alt, hvor man bruger eddike. Brombæreddiken kan blandt andet bruges til marinade, dressing, gastrik, samt til at smage kødretter, saucer og supper til med. Den er også god i salater og til grøntsager. I år har jeg bare brugt almindelig hvid lagereddike, men jeg plejer at bruge æble- eller hvidvins eddike. Så man kan bruge hvad man har. Den tager ingen tid at lave, så bare hop ud i det.

 

Ingredienser:

200 g – brombær

4 tsk. – rørsukker

6 dl. – eddike

Tilberedning:

  1. Sorter og skyl brombærrene forsigtig.
  2. Opløs sukker i eddiken.
  3. Læg brombærrene i et skoldet glas og hæld eddiken over.
  4. Lad det trække ved stuetemperatur i 4 uger.
  5. Smag undervejs om du synes der skal mere sukker i.
  6. Si brombærrene fra og hæld eddiken på flasker.

 

Tips!
  1. Brug brombæreddiken i den hjemmelavede rødkål.
  2. Brug eddiken i en rødbedesalat.
  3. Kog eddiken ind med lidt sukker, køl ned og brug til ost.

 

brombæreddike

eddike, brombær, rørsukker

brombær

brombæreddike, brombær

brombæreddike

 

2 kommentarer

  • Jens

    Lyder godt. Skal der låg på glasset i de fire uger?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsløgene

      Hej Jens
      Ja der skal låg på. Eller du kan lægge et stykke klæde over, så der ikke går fluer i.
      Hilsen
      Gitte og Dennis

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citrontærte med kanel og vanilje marengs