Sambal oelek

Hjemmelavet fasan-terrine

Fasan-terrine der er lækker!

Vi er ved at gå ind i efterårs månederne, årstiderne skifter og det gør menuerne også. Vi giver jer her på Smagsløgene, en opskrift til at lave en god fasan-terrine, som kan bruges til forskellige anledninger.

Først og fremmest er det vigtigt, at forklare hvad der gør en terrine, til en terrine. En terrine er en terrine, hvis formen er beklædt med spæk eller bacon, efterfølgende lag af fars og fileter af det kød man vælger at bruge, hvorefter retten får sit navn. I vores tilfælde terrine af fasan.

Jeg har personligt brugt mange af mine arbejdstimer på Restaurant Gammel Mønt  på at lave terriner, ballotiner, postejer og andet der har forbindelse med fars. Det er en fantastisk måde at bruge sine råvarer og få dem til at få en god konsistens.

Til min fasan- terrine brugte jeg en form som var 30×6 cm. med 450 ml. Hvilket jeg personlig synes blev lidt for lille, til at man får den optimale konsistens. Man skal tage i betragtning, at farsen ikke skal have så meget, og det er derfor vigtigt at vælge en form som passer.

 

Ingredienser:

1 stk. – fasan

500 g – hakket kalv og flæsk

200 g – røget bacon

2 dl – fløde

100 g – smør

5-6 – æggeblommer

1 spsk – honning

Salt, koriander, allehånde, peber og muskatnød

 

Tilberedning:

  1. Til at starte med parterer du fasanen, for bryst og lår.
  2. Herefter fjerner du ben og kød fra lårene, og hakker kødet i en kødhakker.
  3. Nu kan du blande hakket kalv og flæsk sammen med fasanfarsen og kør den sej med salt først.
  4. Når farsen virker fast, kan du tage æggeblommer og køre den til farsen er homogen.
  5. Efterfølgende hælder du fløde i lidt efter lidt. Men vær rigtig varsom i starten, da den nemt kan skille.
  6. Nu er mousseline-farsen færdig og du krydrer den med krydderblandingen, salt og honning.
  7. Put farsen på køl i 20-30 min.
  8. Smør formen med smør eller andet fedtstof, for at undgå at terrinen sidder fast til sidst.
  9. Nu forer du formen med bacon.
  10. Dæk sider og ender med fars ligesom vist på billedet. Der skal ikke være for meget eller for lidt.
  11. Put efterfølgende fasan brysterne i og dæk med fars.
  12. Bank terrinen rigtig godt så der ikke er luft huller.
  13. Alt efter hvor skeptisk du er med fars, rødt kød og formens størrelse skal du give den 30 min. på 145 grader i et vandbad. Så vil fasan brysterne være rosa og saftige. I mit tilfælde har jeg givet dem 40 min ved 145 grader.

 

Tips!

  1. Brug evt. trøfler og foie gras til at give terrinen mere smag. Men du skal dog tænke over hvor stor din form er!
  2. Du kan sagtens dække terrinen til med varme modstandsdygtig film, for at få hele tilberedningsmetoden til at ligne en dampning.
  3. Lad terrinen stå på køl i hvert fald 24 timer, gerne 48 timer for at få den optimale smag og form.

 

Fasan terrin

Fasan terrin

Fasan terrin

Fasan terrin

Fasan terrin

Fasan terrin

Fasan terrin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sambal oelek