Risotto med syltet rosenkål

Hjemmelavet rullepølse med ølsky

Rullepølse på den gode måde!

De rullepølser man kan købe, er ofte masseproduceret, uden smag og tit lidt seje i kødet. Det er slet ikke det samme, som hvis man laver den selv. Har man først prøvet den hjemmelavede, synes jeg, at det er en flad fornemmelse med en købe.

Man skal minimum sætte tre dage af til at lave sin egen rullepølse, så når du nu alligevel er igang, kan du med fordel lave et par stykker, de kan nemlig sagtens fryses. Fordelen ved at lave din egen rullepølse er også, at du ved, hvad der er stoppet i den, og så kan du krydre, den som du vil. Jeg kan personligt godt lide, at en rullepølse er noget mere krydret, end dem man kan købe. Så hvis du ikke har prøvet det før så spring bare ud i det, for hjemmelavet rullepølse smager helt fantastisk. Her får du smagsløgenes version.

Mange salter først svineslaget, så kommer de krydderier i, ruller den, koger den og kommer den så i pres. Jeg foretrækker at komme krydderierne i først, så den er helt klar, det er meget nemmere, synes jeg. Du gør selvfølgelig, som det falder nemmest for dig. En gammeldags rullepølse koger man kun i vand, men jeg koger altid med en øl, da jeg synes, det tilføjer en god smag til det endelige resultat. En rullepølse skal ikke rulles, som mange tror, men foldes.

Jeg synes, at der var så meget godt suppe tilovers fra rullepølserne, og den smagte rimelig godt af øl, så jeg tænkte, at jeg ville lave en ølsky ud af det.

 

Ingredienser:

Rullepølse

1 – svineslag, 1 – 1,5 kg

2 tsk. – knust sort peber

1 tsk. – stødt nelliker

1 tsk. – stødt koriander

3 tsk. –  groft salt

1 tsk. – stødt allehånde

3/4 tsk. – timian

1/2 tsk. muskatnød, revet

1 – stort løg, finthakket

5 – blade husblas

rullepølsesnor

Saltlage:

1/2 l – kogende vand

1,5 L. – vand

300 g. – groft salt

50 g. – sukker

Kogelage:

1 – løg i både

5 – 6 stk. – laurbærblade, friske

10 – hele sorte peberkorn

1 – jacobsen golden naked christmas ale eller svaneke julebryg

 

Tilberedning:

  1. Rør saltlagen sammen; først med det kogende vand; så det resterende vand.
  2. Trim slaget for overskydende fedt og bank det lidt ud, så tykkelsen er ensartet.
  3. Hvis slaget er meget uens så skær det til, så det bliver rektangulært.
  4. Fordel det hakkede løg på slaget.
  5. Bland krydderierne og drys over slaget.
  6. Læg husblas på. (Lad evt. husblas ligge i vand et par sekunder så de er nemmere at rulle med).
  7. Fold rullepølsen to gange.
  8. Nu skal rullepølsen snøres, sørg for at det er godt stramt.
  9. Læg rullepølsen i saltlagen sørg for den er helt dækket af lage, ved at lægge en tallerken over, så rullepølsen bliver under lagen. Læg så låg på.
  10. Sæt på køl i mindst 24 timer; gerne længere.
  11. Kom rullepølsen, løg, krydderier og øl i en gryde. Hæld vand i så det dækker rullepølsen.
  12. Kog langsomt op og lad den pochere i ca. 2  timer til den er mør. (må endelig ikke koge).
  13. Lad den afkøle og trække i lagen.
  14. Kom rullepølsen i en frostpose og læg den i rullepølsepressen. Øg evt. presset lidt af gangen.
  15. Sæt på køl natten over.
  16. Nu kan du nyde et stykke med hjemmelavet rullepølse. Velbekomme

Ølsky

1,5 l – suppe fra rullepølsen

6 – blade husblas

1/2 tsk. – gastrik (smag til med den)

Tilberedning:

  1. Kog suppen ind til der er ca. halvdelen tilbage.
  2. Sigt suppen igennem en fin si.
  3. Læg husblas i blød i 8 – 10 min.
  4. Kog suppen op og smag den til.
  5. Vrid husblas fri for vand
  6. Tag gryden af varmen, rør husblas i og rør til det er opløst. (si evt. suppen igen).
  7. Hæld i små fade og sæt på køl. Først uden at det er dækket til.
  8. Når det er kølet dæk det til.
  9. Server rullepølsen med sky og løg.

Tips!

  1. Hvis du prøvefolder rullepølsen inden du kommer krydderier i, så er det nemmere at skære noget fra, hvis den er uens.
  2. Du kan komme andre krydderier og øl i.
  3. Hvis du ikke har en rullepølsepresse, kan du bruge to forme og så komme noget tungt ovenpå. (Min rullepølsepresse har min mand lavet).
  4. Jeg plejer at bruge gelatinepulver istedet for husblas, da det er meget nemmere til rullepølse. (men jeg var løbet tør).
  5. Hvis du vil have rullepølsen mere rød, som dem man køber, kan du tilsætte nitrit.

 

rullepølsemad med ølsky, rødløg, karse, øl

svineslag,øl, jacobsens golden mnaked christmas ale, salt, løg, peber, allehånde, nelliker, sukker, timian, laurbær blade friske, laurbær blade, muskatnød, koriander,

svineslag, hakket løg, krydderier, bomuldssnor

rå rullepølse, snor

rå rullepølse

sky, ølsky

rullepølsemad med ølsky, rødløg, karse, øl

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto med syltet rosenkål