Restaurant Kul

Andelevermousse med rødløgskompot

Andelevermousse – en lækker delikatesse

En af mine absolut yndlings retter er andelevermousse, ja i det hele taget elsker jeg and og andelever tilberedt på alle mulige måder. Om fredagen laver jeg tit tre små lækre retter, hvor jeg så bare laver portionerne lidt større. Ofte falder valget på andelever, da det kan tilberedes på mange forskellige måder, og der er uanede muligheder af tilbehør at vælge imellem.

Andelevermousse kan bruges som appetizer til velkomst drink, som forret med forskelligt tilbehør, den kan også puttes i minitarteletter til tapasbordet, eller her serveres som en lille hovedret. Andelevermousse kan serveres helt enkelt på tynde skiver ristet brød med cornichoner eller portvinsgele. Desuden kan man lave forskellige kompotter og marmelader. Selve moussen kan smages til med forskellige krydderier, portvin, sherry, calvados eller hvad man nu lige er i humør til. Er du ikke til lever og synes at andelevermousse ser kedeligt ud, så giv det alligevel en chance, for det er en lille lækkerbisken.

 

Ingredienser:

Andelevermousse

300 g – andelever

25 g – smør

3 spsk. – portvin

2 kviste – timian

1 dl. – piskefløde

1 fed – hvidløg

1/2 tsk. – Oscar andebouillon

1 drys – sukker

1 tsk. – salt

friskkværnet peber

evt. 2-3 – ansjoser

 

Tilberedning:

  1. Fjern sener og hinder fra leveren. (Nemmest med en saks)
  2. Skær hvidløg i mindre stykker.
  3. Lad smørret blive gyldent på en pande.
  4. Kom andeleverne på og steg dem et par minutter på hver side.
  5. Når leveren vendes kommes hvidløget ved og steges med de sidste par minutter.
  6. Hæld leveren i en foodprocessor.
  7. Kog panden af med andebouillon og portvin.
  8. Hæld portvin og de andre ingredienser ned til leveren og blend til konsistensen er cremet.
  9. Smag til om der mangler salt og peber.
  10. Hæld det i en form og lad det stivne på køl.
  11. Server med tynde skiver brød og det valgte tilbehør.

 

Rødløgskompot:

olie

500 g – rødløg

½-1 tsk. – korianderfrø

½-1 tsk.- rosa peberkorn

3 spsk. – balsamicoeddike

2 spsk. – brun farin

1 tsk. – salt

friskkværnet peber

 

Tilberedning:

  1. Løgene pilles og skæres i tynde skiver eller hakkes fint.
  2. Korianderfrø og rosa peber knuses.
  3. Varm lidt olie i en gryde og kom løg, korianderfrø og rosa peber ved – lad det hele svitse lidt.
  4. Kom låg på og lad det simre ca. 15 min.
  5. Kom salt, peber, brun farin og balsamicoeddike ved og lad det karamellisere.
  6. Hæld løgene i et skoldet glas.
  7. Opbevares på køl og kan holde ca. en måned.

Tips!

  1. Skift timian ud med rosmarin.
  2. Andelevermousse kan sagtens laves et par dage før.
  3. Hvis du ikke kan skaffe andelever, kan du sagtens bruge kyllingelever.
  4. Sigt evt. moussen inden du hælder den i formen.
  5. Rødløgskompotten kan bruges til rigtig mange ting. Er især god til ost.

 

rødløgskompot,andelevermousse, salat

andelever, portvin,fløde,smør,salt,peber,timian,hvidløg, andebouillon

andelever

stegt andelever

andelevermousse

rødløg,balsamico eddike,salt,peber,brun farin,korianterfrø, rosa peber

hakket rødløg

rødløgskompot

rødløgskompot,andelevermousse, salat

Skriv en kommentar

  • lars

    den ser super ud gadvide om den ikke også er lækker den ligner mums

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Restaurant Kul