Kokos-mandelkage med frosting

Gratineret kartoffelmos med brunet smør

Kartofler på den fede måde!

Kartofler serveres til så mange retter, og derfor er det godt at have forskellige måder at tilberede dem på. Kartoffelmos kan laves på utallige måder og med alt fra ost til bacon. I vores version har vi valgt, at der skal brunet smør i, hvilket dufter fantastisk og får en skøn nøddeagtig smag. Jeg er fan af brunet smør og bruger det hver gang, jeg har mulighed for det.

 

Ingredienser:

2 kg – kartofler

1 fed – hvidløg

250 g – smør

salt

peber

cremefraiche

100 g – parmesanost

muskatnød

lidt smør

rasp

 

Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kom smørret i en kasserolle og lad det simre ved medium varme, til det er blevet gyldent og dufter skønt.
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Skyl og kom i en gryde med vand.
  4. Pil hvidløg.
  5. Kom hvidløg ved kartoflerne og kog til alt er mørt (uden salt). Lad dem dampe af.
  6. Riv osten og bland med rasp.
  7. Mos kartoflerne og rør salt, peber og smør i.
  8. Kom muskatnød og cremefraiche i og vend det rundt.
  9. Kom kartoffelmosen i et smurt fad og glat det pænt.
  10. Drys raspblandingen over og dryp med lidt smør.
  11. Bag i ovnen til det er gyldent og sprødt.
  12. Server evt. til Bøf Bourgogne

Tips!

  1. Hvis du ikke bruger brunet smør, men bruger du kold smør, er det vigtigt at smørret kommes i før cremefraichen.
  2. Du kan komme andre krydderier i.
  3. Kog evt. lidt selleri sammen med kartoflerne.

 

gratineret kartoffelmos

kartofler,smør,salt,peber,rasp,parmesanost,cremefraiche.

parmesanost

rasp,parmesanost

kartoffelmos,krydderier

gratineret kartoffelmos

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokos-mandelkage med frosting