Boeuf bourguignon og gratineret kartoffelmos med brunet smør

Eclair med vaniljecreme og havtorn gelé

Delikat Eclair du må smage!

 

Eclair er en fransk opfindelse, som i bund og grund er opbygget af tre simple ting: vandbakkelsesdej, fyld (creme) og så en topping.

Opskriften er til ca. 20 stk eclair, men det kan variere, da det afhænger af størrelsen på dine eclairs. Det handler meget om den rigtige konsistens samt varmen på ovnen. Det er ikke sikkert, du kan få fat i havtorn, der hvor du bor, da det oftest vokser som små buske ved havet, og det ikke er et standardbær i alle supermarkeder.

Men jeg mener helt bestemt, at man skal unde sig selv at lave noget med havtorn, for det er et helt fantastisk bær. Jeg synes, der er en god kombination mellem sødt, surt og let saltet i disse eclair.

 

Ingredienser:

80 g – smør

4 – 6 dl – vand

200 g – mel

10 – æg

3 dl – mælk

3 dl – fløde

1 stk – citron

45 g – majsstivelse

2 – 4 g – agar-agar

200 g – havtorn

150 g – sukker

2 stk – vanilje

2-3 g – salt

Tilberedning:

  1. Smelt 80g smør og tag det af blusset.
  2. Hæld de 200g mel i smørret og pisk rigtig grundigt igennem på lavt blus.
  3. Når du ikke kan piske de små klumper ud mere, skal du hælde LIDT lunkent vand i og piske videre.
  4. Det bliver du ved med at gøre, indtil at massen er fin blank. Se billede 2.
  5. Når massen er fin blank, skal du putte ET æg i ad gangen og blande godt rundt.
  6. Sprøjt dejen på bagepapir og bag først ved 220 grader og så ved 180 grader i 20 min.
  7. Varm mælk, fløde, 1 vanilje stang, 100 g sukker og skallen fra den ene citron op. (Mælk og fløde koger, når du vender dig om så pas på!)
  8. Skil de fem æggeblommer fra hviden og pisk blommerne sammen i en skål,
  9. Hæld 1/4 del af mælkemassen i æggene og pisk omhyggeligt.
  10. Når massen er homogen, hælder du ægge/mælke blandingen op i de 3/4 del mælkemasse og pisker det til en homogen masse.
  11. Pisk de 45g majstivelse op i lidt vand i en kop og hæld det i æggemassen. Jævn massen så den bliver tyk (må ikke koge).
  12. Sæt massen på køl til den er helt kold!
  13. Kog 200g havtorn, 50g sukker og saften fra citronen op.
  14. Hæld agar-agar i massen og rør godt rundt.
  15. Sigt massen gennem et tyndt klæde eller en meget fin sigte.
  16. Hæld massen op på bagepapir eller endnu bedre Exopat Matfer.
  17. Lav en aflang skabelon og skær “geléen” ud.
  18. Lav nogle små huller under dine eclairs og sprøjt den afkølede creme i.
  19. Dekorer med enten hvid- eller mørk chokolade, og put geléen på toppen.

Tips!

  1. Massen på vandbakkelsesdejen må ikke være for tynd eller for tyk.
  2. Mælk og fløde koger, når du vender dig om så pas på!

 

Eclairs08

EclairsEclairs01Eclairs02Eclairds05Eclairs06Eclairs07Eclairs08

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boeuf bourguignon og gratineret kartoffelmos med brunet smør