Æbleblomstsaft

Fried chicken med tomatshot

Fried chicken med tomatshot som en snack

Jeg har længe gået med tanken om at lave en version af fried chicken, det skulle være nemt og så smage helt fantastisk. Jeg havde ideen om, at det skulle være nemt at fryse ned eller gemme, så man kunne lave det til en dag, hvor man fik gæster eller havde brug for noget nemt og lækkert.

Som i nok ved, var jeg på Restaurant Fedte Greven – BistroBodega for nogle uger siden, hvor jeg fik fried chicken, som var frisklavet og smagte helt vildt godt. Jeg vil prøve at få den samme struktur og saftighed frem i min fried chicken. Jeg har fået erfaring med hvordan de ikke skal være og hvordan de skal være.

Men I får her opskriften på, hvordan jeg lavede dem, og så har jeg nogle tips til, hvordan man kan lave dem endnu bedre.

Jeg ville super gerne lave noget frisk til mine fried chicken, så jeg tænkte, jeg ville lave en shot af friske sommertomater med en snert af tabasco.

 

Ingredienser:

1 stk. – kylling

1 L – rapsolie

200 g – raps

400 g – nachos

1 tsk – chili-pulver

1 tsk – koriander

3 stk- laurbærblade

3 fed – hvidløg

2 stk. – løg

4-5 stk. – gulerødder

150 g – mel

4 – æg

12 stk. – tomater

1 stk. – citron

 

Tilberedning:

  1. Først laver du et kryds på toppen af tomaterne, og så tager du den grønne stilkbund ud.
  2. Kom dem i kogende vand og lad dem være deri ca. 15-20 sekunder, indtil skindet er begyndt at falde af.
  3. Put dem i koldt vand og lad dem køle af.
  4. I mellemtiden putter du kyllingen i vand sammen med urter og peber.
  5. Lad den koge i 35 min. alt efter størrelse. Den skal ikke være helt færdig men heller ikke rå.
  6. Når kyllingen koger, piller du tomaterne for skind og kører dem igennem en juicepresser eller blender dem, hvis du ikke har en juicepresser.
  7. Sigt juicen og smag den til med lidt salt, citronsaft og tabasco.
  8. Køl juicen ned.
  9. Når kyllingen er færdig, er det vigtigt den køler ned i 10-15 min med brysterne ned af.
  10. Pil kyllingen fra benene og skær i passende stykker.
  11. Pisk æg.
  12. Bland mel med chili-pulver og koriander.
  13. Bland rasp og nachos.
  14. Put kyllingerne i æg, mel, æg også rasp/nachos blanding.
  15. Frituresteg kyllingestykkerne og server.

 

Tips!

  1. Jeg vil helst ikke stjæle ideen fra Restaurant Fedte Greven – BistroBodega, men de serverede pisket smør med honning og salt til. Hvilket var himmelsk.
  2. Brug en 3/4 nachos og 1/4 rasp.
  3. Du kan lave en blanding af øl, mel og salt/peber og bruge det som en binder i stedet for æg. Kulsyren giver en speciel skal.
  4. Server tomatshot med isterninger eller køl den rigtig godt ned.

 

Fired Chicken_9

Fired ChickenAIRI7173Fired Chicken_3Fired Chicken_4Fired Chicken_8Fired Chicken_7Fired Chicken_9Fired Chicken_5

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleblomstsaft