Fried chicken med tomatshot

Syltede rabarber

Det sure med det søde!

Rabarber bruges for det meste i det søde køkken. Men den er nu også lækker i det salte køkken og botanisk set er den faktisk også en grøntsag.

Det er kun stilken på rabarberen, du kan spise, til gengæld er de også rigtig lækre og kan bruges til utrolig mange ting. Lad være at fjerne foden på rabarberne for her sidder der rigtig meget smag. Jeg havde lyst til at lave noget andet end det gængse, så jeg valgte at sylte rabarberne og jeg brugte min grundopskrift til syltede agurker. Da jeg elsker kombinationen af korianderfrø og rosa peber blev de smagsgiverne. Jeg synes faktisk, de blev rigtig gode.

Vi har indtil videre prøvet dem til kylling og grillmad, det fungerede godt til begge. Så har du lyst til at prøve rabarber på en anden måde end kompot til kyllingen, så prøv disse syltede rabarber. De er nemme at lave og smager godt.

 

Ingredienser:

600 g – rabarber

Lage:

2 tsk. – korianderfrø

2 tsk. – rosa peberkorn

½ – vaniljestang

500 g – sukker

5 dl – eddike

1 spsk. – groft salt

 

Tilberedning:

  1. Skyl rabarberne, fjern det visne på foden. Skær dem i tynde skiver på skrå.
  2. Kom rabarberne i skoldede rene glas.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og kog det til sukkeret er opløst.
  5. Hæld lagen over rabarberne og læg låg på med det samme.
  6. Når glassene er kølet ned, sættes de på køl.
  7. Lad det trække et par dage, inden du spiser af dem.

Tips!

  1. Du kan bruge lagen til dressinger.
  2. Smag den brune sovs til med lagen.
  3. Lav en “mormordressing” af lagen, med fløde, salt og peber.

 

syltede rabarber

rabarber,sukker,eddike,salt,korianderfrø,rosapeber,salt,vaniljestangsukker,salt,rosa peberkorn,korianderfrø,vaniljestangrabarbersyltede rabarbersyltede rabarber

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Fried chicken med tomatshot