Asparges panna cotta med rejer og blomme

Hyldeblomstmarmelade

Sommersødme på glas!

Brug resterne når du laver hyldeblomstsaft til at lave denne lækre hyldeblomstmarmelade. Den smager godt og er nem at lave.

I vores familie bliver der hvert år plukket hyldeblomster, og så bliver der ellers lavet hyldeblomstsaft og hyldeblomstmarmelade i lange baner. Det er en tradition, der helst ikke skal laves om på, for især marmeladen kan vi ikke undvære. Den er super til ost, og vi er en ostegnaskende familie. Marmeladen er lækker til mange ting som sagt især til ostebordet, men den er også god til brunch, pandekager eller bare et stykke ristet brød. Samtidig synes jeg, at det er rart ikke at skulle smide noget ud, som kan bruges.

Portionen her passer til fem små sylteglas, men gang bare portionen op og lav mere når du nu er i gang. Du vil ikke fortryde det, når du til vinter kan sidde og nyde lidt sommer på glas.

 

Ingredienser:

650 g – kvas fra hyldeblomstsaften

300 g – sukker

1 – vaniljestang

1 dl – hyldeblomstsaft

evt. atamon

 

Tilberedning:

  1. Gør sylteglas rene og skold dem.
  2. Blend hyldeblomstkvaset fint til der ikke er store stykker citron. (fjern evt. sten fra citronerne inden.)
  3. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Klip vaniljestangen i mindre stykker.
  4. Kom de blendede hyldeblomster og citroner i en gryde med sukker, vaniljekorn, vaniljestykker og saft.
  5. Lad det koge ind til en ensartet masse det tager ca. 15 min. Husk at røre i det, så det ikke brænder på.
  6. Vil du have atamon i, så er det nu, det skal i.
  7. Skyl glassene i atamon, hæld marmeladen i glassene og læg låg på med det samme.

Tips!

  1. Brug en tragt med stort hul så er det nemmere at fylde glassene uden at spilde.
  2. Brug små glas så marmeladen holder længere. Hvis det er på store glas mister det lidt af smagen, efter man har åbnet dem.

 

hyldeblomstmarmelade

hyldeblomstkvas,hyldeblomstsaft,sukker,vaniljestanghyldeblomstkvashyldeblomstkvas,sukker,hyldeblomstsaft,vaniljestang

blendet hyldeblomstkvas

hyldeblomstmarmelade

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asparges panna cotta med rejer og blomme