Hyldeblomstmarmelade

Friske umodne grønne mandler

En lille syrlig hapser!

Har du et mandeltræ, så er det lige nu, at der er friske umodne grønne mandler. Det er en lidt speciel frugt, som vi ikke er vant til at spise herhjemme. Det skal være mandler fra det ægte mandeltræ og ikke bittermandler. Har du ikke et mandeltræ, så kan du måske være heldig at finde friske grønne mandler hos din grønthandler. Og du skal være hurtig, for det varer ikke længe, så er skallen blevet for hård til at spise. Sæsonen for friske grønne mandler er kort ca. 14 dage, så begynder skallen at blive for hård til at spise, og man må vente et år for at få nye friske grønne mandler.

Prøv først at smage på den grønne mandel uden salt. Saltet gør bare en forskel.

De friske umodne grønne mandler kan bruges i salater, syltes hele og spises dyppet i salt som en snack.

Ingredienser:

Friske umodne grønne mandler

Saltflager

Tilberedning:

  1. Skyl mandlerne og skær dem i skiver.
  2. Kom lidt salt i en skål.
  3. Dyp mandlerne i saltet.

 

salt,friske grønne mandler

grønne mandler

friske grønne mandler

friske grønne mandler

skivede friske grønne mandler

salt,friske grønne mandler

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomstmarmelade