Giveaway på Smagsløgene

Kirsebærchutney med brombæreddike

Det gode tilbehør!

For nylig var der et stort europæisk marked i Rønne, hvor man kunne købe mange lækre ting og sager. Der var blandt andet to boder med oste: en fra Italien og en fra Holland. Det var alt for fristende for en osteelsker som mig, og jeg lod mig friste over evne, så nu har vi køleskabet fyldt med ost. Når man får ost, er det godt med noget lækkert tilbehør. Der er mange muligheder, men da vores træ bugner med kirsebær, tænkte jeg, at det kunne være lækkert med en kirsebærchutney til.

Kirsebærchutneyen er nem at lave og kan holde længe. Kirsebærchutneyen er god til stærke oste, men kan også serveres til stege og gryderetter. Hvis du har adgang til kirsebær så bare pluk løs.

 

Ingredienser:

1 kg – kirsebær

2 – løg

2 – fed hvidløg

1 dl – sukker

1½ dl – brombæreddike

1 – rød chili

½ – vaniljestang

1½ spsk. – gule sennepsfrø

1 tsk. – salt

lidt peber

 

Tilberedning:

  1. Skyl kirsebærrene og fjern stenene.
  2. Hak løg og hvidløg.
  3. Rens chilien og skær den i små tern.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  5. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring det i kog.
  6. Lad det simre uden låg ca. 45 min. til det har en passende konsistens.
  7. Smag på chutneyen om der skal mere salt, peber, sukker eller eddike i.
  8. Hæld kirsebærchutneyen på skoldede, varme sylteglas og luk til.
  9. Kom evt. Atamon i.

Tips!

  1. Kom chilien i lidt af gangen så det ikke bliver for stærkt.
  2. Du kan sagtens tilsætte andre krydderier.
  3. Har du ikke friske kirsebær, så kan du godt bruge frosne.

 

kirsebærchutney med brombæreddike

kirsebær,brombæreddike,løg,hvidløg,salt,peber,sukker,gule sennepskorn,vaniljestang

kirsebær

kirsebær,brombæreddike,løg,hvidløg,salt,peber,sukker,gule sennepskorn,vaniljestang

kogt kirsebærchutney

kirsebærchutney med brombæreddike

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giveaway på Smagsløgene