Ribsmayonnaise

Hjemmelavet kantarelsmør

Smagen af skovbund!

Jeg elsker at komme ud i naturen især i skoven for at samle svampe. Jeg er en passioneret svampejæger, ja de fleste ville nok kalde mig en nørd. Jeg synes at svampe er fascinerende, og jeg bliver aldrig træt af at gå på jagt. Der findes så mange arter i forskellige farver og former, nogle er mystiske og andre smukke. Det mest fantastiske er, at de både findes i spiselige og giftige udgaver, og så er der en del, der har lægende egenskaber. Samtidig er svampe den eneste ikke-animalske fødevare, der indeholder D-vitaminer.

Vi var på svampetur og fandt en hel del spisesvampe. imens vi gik, snakkede vi om, hvordan de skulle nydes. Hr. Hauge foreslog kartofler, en god bøf og så en svampesauce. Jeg tænkte straks på bagekartofler med urtesmør, og så slog det mig, hvorfor egentlig ikke kantarelsmør? Den ide var Hr. Hauge med på, så vi tog hjem, og gik i sving med potter og pander. Det blev rigtig godt, og det er bestemt ikke sidste gang, det bliver lavet.

Skulle du have fået lyst til at gå på svampejagt så husk kurv, kniv og eventuelt en svampebog. Spis kun svampe du kender hundrede procent, samt svampe der er friske. God jagt.

 

Ingredienser:

200 g – kantareller

250 g – smør

1 – skalotteløg, stort

1 fed – hvidløg, stort

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk. – worchestershire sauce

salt

peber

 

Tilberedning:

  1. Rengør kantarellerne og hak dem i små tern.
  2. Hak skalotteløg i små tern.
  3. Pres hvidløg.
  4. Brun ca. det halve af smørret.
  5. Kom kantarellerne i og lad dem stege ca. 10 min. til alt væden er væk. (de afgiver en del væde)
  6. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege 5 min.
  7. Hæld alt i et fladt fad eller dyb tallerken.
  8. Kom resten af smørret i sammen med dijonsennep, worchestershire sauce, salt og peber.
  9. Bland alle ingredienserne godt sammen.
  10. Hæld kantarelsmørret i en form og sæt det på køl.

Tips!

  1. Du kan fryse kantarelsmørret.
  2. Børst svampene rene med en pensel. Undgå så vidt muligt at komme svampene i vand, da aromastofferne er vandopløselige og forsvinder ved vask.
  3. Har du svært ved at få svampene rene så brug en fugtig klud eller køkkenrulle.
  4. Kom aldrig dine svampe i plastposer, så bliver de bløde og smattede.

 

kantarelsmør

kantarelsmør

kantarelsmør

kantarelsmør

kantarelsmør

kantarelsmør

kantarelsmør

kantarelsmør

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ribsmayonnaise