Cikoriekaffe lavet på rødder

Rørt tatar

Rørt tatar til forskellige lejligheder

Man kan lave rørt tatar på mange forskellige måder både i forhold til indhold, men også hvordan man skærer, hakker eller skraber kødet. Jeg kan personligt bedst lide, når tataren er hakket to gange, så man får en meget fin fars.

Det jeg synes, der er fedt ved tatar, er at man kan lave den på mange forskellige måder, så det passer til den årstid, man er i lige nu. Nogle vil så nok mene, at det er en lidt mere maskulin ret, da den faktisk næsten kun består af kød. Vi vil på Smagsløgene i hvert fald gerne vise, hvordan vi mener en tatar kan laves. Opskriften er lavet til 2-4 personer, men det varierer, alt efter om du skal lave det til en forret eller hovedret.

Jeg har længe være på udkik efter nogle tallerkner, der passer i farver og design til Smagsløgenes stil. Da jeg fik ideen til rørt tatar og havde farverne i tankerne, tænkte jeg, det ville være perfekt med en blå tallerken, Jeg synes, maden i sig selv har rigtig meget at sige, men man skal også tænke på, hvordan man serverer det, og hvad man servere det på.

 

Ingredienser:

400 g – oksekød (med en fedt procent 2-3%)

20 g – kapers

20 g – cornichoner

2 stk. – banan skalotteløg

3 tsk. – dijon sennep

3 tsk. – tomat pure

3 spsk. – oliven olie

1/4 bdt. – persille

salt, peber og sukker

 

Tilberedning:

  1. Med mindre du køber kødet hakket, skal du hakke kødet to gange igennem kødhakkeren.
  2. Hak løg, kapers og cornichoner så fint som overhovedet muligt.
  3. Skyld persille og hak det fint. Hvis det er bredbladet persille så pil blade for stil og hak det, ellers bare hak stilke med også.
  4. Bland alle ingredienser sammen.
  5. Server med en frisk æggeblomme og pynt med syre, kørvel eller basilikum.

 

Tips!

  1. Du kan også tilsætte 1-2 spsk. cognac.

 

Rørt tatar

Rørt tatarRørt tatarRørt tatarRørt tatarRørt tatar

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cikoriekaffe lavet på rødder