Frisk rygeost med fennikel

Pæretærte

Lækker pæretærte!

Det er sæson for pære, og derfor synes jeg, det vil passe med en lille pæretærte. Jeg elsker sensommeren og starten af efteråret, for der er det, at pære, æbler, kvæder m.m. har sæson. De har samlet næring og sol fra sommeren, og det er nu deres tid til at blomstre. Jeg synes smagen af frugterne ændrer sig, hvilket er noget jeg elsker ved at lave mad i sæsonerne. Jeg har aldrig lavet en pæretærte før, så en gang skal jo være den første.

Jeg tror der er mange originale pæretærter og mange traditionelle pæretærter. Folk der har læst mine indlæg, vil efterhånden måske vide, at jeg er stor tilhænger af det traditionelle køkken. Jeg har derfor valgt at tage udgangspunkt i sådan en opskrift. Opskriften er lavet til otte små tærter, men den kan sagtens laves i en stor form.

 

  • Hvis du skulle lave en tærte i efteråret, hvad vil i så lave?

 

Ingredienser:

150 g – hvedemel

175 g – smør

50 g – rørsukker

1 stk. – Vaniljestang

50 g – flormelis

100 g – marcipan

1 stk. – æg

 

Tilberedning:

  1. Første blander du 150 g mel, 125 g smør og 50 g flormelis til en homogen masse.
  2. Sæt massen på køl i en time.
  3. Skræl pærerne og skær dem i kvarte.
  4. Smuldr marcipanen, tilsæt rørsukker, vaniljestang og det resterende smør.
  5. Pisk massen med et piskeris, så der ikke er klumper i mazarinmassen.
  6. Tilsæt æg og pisk videre til det bliver en homogen masse.
  7. Rul den afkølede dej ud til ca. 3 mm. Massen hæver sig ca. 4 mm.
  8. Skær eller prik dem ud med en udstikker eller kop.
  9. Læg dem i formen og tilsæt pære og mazarin.
  10. Bag i ovnen ved 175° C i 18 min.

 

Tips!

  1. Jeg kan også anbefale, at man drypper pærerne med grappa eller likør.
  2. Man kan også pynte tærterne med mandler eller hasselnødder.

 

Pæretærte

PæretærtePæretærtePæretærtePæretærtePæretærte  PæretærtePæretærtePæretærtePæretærte

   

2 kommentarer

  • Eva Lenschow

    Hej.

    I glemmer at fortælle hvor vanillestangen skal bruges.
    Jeg er vandt til at bage og kan selv regne det ud, men hvis man aldrig har begt før, så går man højst sansynlig i beglås..

    Hilsen Eva.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Eva,

      Det er rigtig godt set, det skal selvfølgelig i mazarin massen 😀

      Mange tak fordi du svarede!

      Med venlig hilsen
      Dennis Hauge – Smagsløgene

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk rygeost med fennikel