Stammershalle Badehotel

Andebryst med ærtepesto og kartoffelchips

Lækker forret med ærtepesto

Det er ikke sæson for ærter, men jeg har alligevel valgt at lave en ret med ærterpesto. Jeg ved godt at ærter smager helt fantastisk om sommeren, men man kan godt få nogle, som har del smag senere på året.

Jeg har fået lidt inspiration fra Geranium, Arla’s nye produkter Essens til kartoffelchipsene. Opskriften er lidt for stor til forret, men den passer heller ikke til en hovedret efter min mening. Derfor vil jeg foreslå, at man skærer ned på mængden af andebryst og ærtepesto, og bruger den som forret. Så vil der være til 4-6 personer alt efter, hvor sulten man er. Opskriften er ellers til fire personer.

Dette er ikke en reklame for Arla, men jeg syntes, jeg ville prøve deres nye serie Essens. Jeg har brugt Digekrone i ærtepestoen istedet for parmesan, hvilket jeg synes var super lækkert og det saltet smør til at stege andebrystenere af i. Jeg blev super overrasket over effekten og stegeevnen på dette.

 

Ingredienser:

20 g – kartoffelmel

2 dl – vand

20 g – skovsyre

120 g – mandler

300 g – ærter

150 g – persille

150 g – Digekrone

½ dl – citronsaft

1 spsk. – honning

3 dl – olie (+ olie til fritering)

2 stk. – andebryster

30 g – smør

Salt & peber

 

Tilberedning:

  1. Kog vand, kartoffelmel, salt og halveret peber op til 80° C.
  2. Når massen har været op til 70° C tilsætter du hakket skovsyre og vender rundt i massen.
  3. Spred massen ud en bogemåtte og put det i forvarmet ovn på 70° C i 2 timer.
  4. Når massen er knækbar tager du den ud af ovnen og firter det i 170° C varmt smagløst olie.
  5. Krydder chipsne med salt.
  6. Rist mandlerne forsigtig på en pande.
  7. Til sæt ærter, persille, Digekrone, honning, citronsaft, salt & peber og blend det til en rustik pesto.
  8. Steg andebrysterne på en pande med smør og krydder dem med salt & peber.
  9. Kom brysterne i en ovn ved 170° C i 10 minutter.

 

Tips!

  1. Hvis du vil have andebrysterne til at være mere røde skal de kun have 8 minutter i ovnen.

 

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie CamProcessed with Rookie Cam

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stammershalle Badehotel