Andebryst med ærtepesto og kartoffelchips

Lækker forret med ærtepesto
Det er ikke sæson for ærter, men jeg har alligevel valgt at lave en ret med ærterpesto. Jeg ved godt at ærter smager helt fantastisk om sommeren, men man kan godt få nogle, som har del smag senere på året.
Jeg har fået lidt inspiration fra Geranium, Arla’s nye produkter Essens til kartoffelchipsene. Opskriften er lidt for stor til forret, men den passer heller ikke til en hovedret efter min mening. Derfor vil jeg foreslå, at man skærer ned på mængden af andebryst og ærtepesto, og bruger den som forret. Så vil der være til 4-6 personer alt efter, hvor sulten man er. Opskriften er ellers til fire personer.
Dette er ikke en reklame for Arla, men jeg syntes, jeg ville prøve deres nye serie Essens. Jeg har brugt Digekrone i ærtepestoen istedet for parmesan, hvilket jeg synes var super lækkert og det saltet smør til at stege andebrystenere af i. Jeg blev super overrasket over effekten og stegeevnen på dette.
Ingredienser:
20 g – kartoffelmel
2 dl – vand
20 g – skovsyre
120 g – mandler
300 g – ærter
150 g – persille
150 g – Digekrone
½ dl – citronsaft
1 spsk. – honning
3 dl – olie (+ olie til fritering)
2 stk. – andebryster
30 g – smør
Salt & peber
Tilberedning:
- Kog vand, kartoffelmel, salt og halveret peber op til 80° C.
- Når massen har været op til 70° C tilsætter du hakket skovsyre og vender rundt i massen.
- Spred massen ud en bogemåtte og put det i forvarmet ovn på 70° C i 2 timer.
- Når massen er knækbar tager du den ud af ovnen og firter det i 170° C varmt smagløst olie.
- Krydder chipsne med salt.
- Rist mandlerne forsigtig på en pande.
- Til sæt ærter, persille, Digekrone, honning, citronsaft, salt & peber og blend det til en rustik pesto.
- Steg andebrysterne på en pande med smør og krydder dem med salt & peber.
- Kom brysterne i en ovn ved 170° C i 10 minutter.
Tips!
- Hvis du vil have andebrysterne til at være mere røde skal de kun have 8 minutter i ovnen.
Ingen kommentarer endnu