Urtebouillon tørret til vinteren

Hindbærkage med appelsincurd

Frisk hindbærkage med appelsincurd

Jeg elsker kager og især at pynte dem. Opskriften er en klassisk mørdej, hvor jeg har valgt en appelsincurd, for at få det sure ind i opskriften. Man kan sagtens bruge citron eller lime, men jeg kan bedre lide at bruge appelsin til bær, da jeg mener, det har en bedre synergi.

Hindbærkagen kan sagtens laves dagen før og jeg havde lidt ekstra mørdej tilbage, men opskriften er til en stor tærteform. Men det kan veksle efter, hvor stor formen er. Dette er en af mine nye favoritter, så jeg synes, du skal begive dig ud i at lave Smagsløgenes svar på en hindbærkage.

Ingredienser:

300 g ? hvedemel

350 g ? smør

100 g ? flormelis

1 stk. ? vaniljestang

2 dl – appelsiner

8 stk. – æggeblommer

200 g – sukker

300 – 400 g – hindbær

100 g – ribs

 

Tilberedning:

 

  1. Ælt smør, flormelis og hvedemel sammen til en homogen masse og sæt massen på køl i 1 time.
  2. Pres appelsinsaft.
  3. Bland sukker, appelsinsaft og vaniljestang og lad det kog op.
  4. Tilsæt en æggeblomme ad gangen i appelsinmassen.
  5. Massen skal have en tyk konsistens og skal simre i 10 min. (massen må ikke koge)
  6. Når mørdejen har hvilet i en time, skal du rulle den ud og putte den i formen.
  7. Bag tærten ved 160° C i 25-30 min. alt efter tærtestørrelse.
  8. Lad tærten køle ned indtil den er kold.
  9. Tilsæt appelsincurden og fordel den på tærten.
  10. Sæt tærte på frys eller køl.
  11. Pynt tærten af med hindbær og ribs!

 

Tips!

  1. Hvis du har en Creme brulée brænder, kan du brænde luftbobler væk.
  2. Hvis du er så heldig at have dine egne hindbær, kan du bruge en Tupperware boks og pifte luften ud af den. Sæt boksen til side i en time, for at få orme og andet kravl ud.

 

Hindbærkage

Hindbærkage Hindbærkage Hindbærkage Hindbærkage

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Urtebouillon tørret til vinteren