Hindbærkage med appelsincurd

Syltede tragtkantareller

Efterårsglæder!

Tragtkantarel (Craterellus tubaeformis) er en god spisesvamp, der kan være svær at finde, da den går i et med skovbunden. Men når, man først har fået øje for den, kan man hurtigt få kurven fyldt, da den tit forekommer i store mængder.

Tragtkantareller hører til iblandt mine favoritsvampe. Jeg bruger dem dog sjældent fra frisk tilstand. Der er stor forskel i smagen på friske og tørrede tragtkantareller. Jeg synes personligt, at de vinder ved at blive tørret, de får en dejlig krydret og markant svampesmag. De tørrede svampe kan holde sig i flere år og så har man altid til en helt fantastisk sovs.

Men denne omgang tragtkantareller har jeg valgt at sylte. For at resultatet skal blive godt, er det vigtigt, at svampene er helt friske, små og faste. Svampene kan holde sig længe, hvis du opbevarer dem på køl og sørger for, at de er dækket af syltelagen. Du kan bruge de syltede tragtkantareller til bl.a. tapas, vildt, postejer og pateer.

 

Ingredienser:

700 g – tragtkantareller

4 dl – vand

½ dl – olie

1 – løg

2 fed – hvidløg

½ dl – sukker

1½ dl – æbleeddike

2 – kviste timian

10 – sorte peberkorn

1 tsk. – groft salt

 

Tilberedning:

  1. Rengør kantarellerne.
  2. Læg 500 g af de mindste og pæneste tragtkantareller til side.
  3. Kom de sidste 200 g kantareller i en gryde med 4 dl vand og ½ tsk. salt.
  4. Lad dem koge i 10 – 15 minutter til der er 2 – 2½ dl væde tilbage. (lad dem stå at trække til de skal bruges)
  5. Del løget og skær det ud i tynde både.
  6. Hak hvidløget fint.
  7. Kom de 5oo g tragtkantareller i en varm sauterpande og lad dem stege til alt væden næsten er væk. (de afgiver en del væde)
  8. Hæld olien, løg og hvidløg ved og lad det stege et par minutter.
  9. Si svampebouillonen fra kantarellerne og pres dem for at få alt med.
  10. Hæld svampebouillonen, ½ tsk. salt samt resten af ingredienserne i og lad det simre 10 – 15 min.
  11. Hæld på rene skoldede glas og luk til med det samme.

 

Tips!

  1. Hvis tragtkantarellerne er store så del dem i to eller fire stk.
  2. Du kan bruge andre svampe f.eks. almindelig kantarel, rørhatte og champignon. Konsistensen kan variere alt efter hvad du sylter.
  3. Brug syltelagen til at putte i sovse, supper, dressinger og mayonnaiser.
  4. Tilsæt evt. Atamon.

 

Syltede tragtkantareller

Syltede tragtkantareller

Syltede tragtkantareller

Syltede tragtkantareller

Syltede tragtkantareller

Syltede tragtkantareller

Syltede tragtkantareller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærkage med appelsincurd