Syltede tragtkantareller

Kartoffeltærte

Kartoffeltærte til store og små lejligheder

Kartoffeltærte, kartoffeltærte og atter kartoffeltærte! Jeg elsker kartoffel og dens uendelige mange måder at tilberede den på. Som i måske har lagt mærke til, er jeg meget glad for små petit ting og tærter, jeg kan derfor godt lide at tage udgangspunkt i dette. Jeg har lavet kartoffeltærten, så den passer til en stor tærteform, men du kan sagtens gøre som mig og tilpasse den i mindre former.

Jeg synes, at man kan bruge kartoffeltærten til mange forskellige lejligheder. Den er simpel at lave, men er stadigvæk super lækker. Jeg kan godt lide danablu sammen med vildt kød, som f.eks. rådyr eller andet.

 

Ingredienser:

1,5 kg – kartofler

100 g – smør

100 g – cremefraiche 18%

50 g – Danablu

1 stk. – butterdej

Salt og Peber

 

Tilberedning:

  1. Skræl kartoflerne og kog 3/4 del af dem til kartoffelmos.
  2. Skær eller brug et mandolinjern til at skære tynde kartoffelskiver i ca. 5 mm. tykkelse.
  3. Læg kartoffelskiverne i is vand.
  4. Når kartoflerne er færdige, moser du massen, og så tilsætter du smør samt danablu og rører godt.
  5. Tilsæt til sidst cremefraiche og krydder massen.
  6. Smør en tærteform/forme og put butterdejen i formen.
  7. Fordel kartoffelmosen i formen og pynt med kartoffelskiver.
  8. Pensel til sidst kartoffelskiverne med olie.
  9. Bages i ovnen  ved 180° C i 30 min.

 

Tips!

  1. Skær kartoflerne i 1 cm skiver før de skal koges for at få en hurtigere koge tid.
  2. Hvis du som mig elsker muskatnød, så riv det med i massen.
  3. Det er ikke nødvendigt at lave sig egen butterdej. Men hvis man gerne vil kræse ekstra meget for tærten, er det et godt sted at starte.

 

kartoffeltaerte_6

kartoffeltaertekartoffeltaerte_1kartoffeltaerte_3kartoffeltaerte_4kartoffeltaerte_2kartoffeltaerte_6

2 kommentarer

  • Susanne

    Hej
    Har lige opdaget bloggen, som bare er fantastisk og har lige et spørgsmål angående kartoffeltærten.
    Den ser helt vildt lækker ud, men kan den laves dagen før og varmes op, uden at den bliver kedelig?
    Det er mere hvis det er til et større selskab, for at undgå at det hele skal laves lige inden servering 🙂
    På forhånd tak for svar. Med venlig hilsen Susanne

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syltede tragtkantareller