Kartoffeltærte

Lækker hønsesalat til julefrokosten

Hjemmelavet hønsesalat!

I november og december er der tradition for at holde julefrokoster. Uanset om du skal holde en stor frokost eller bare have et par venner eller familien på besøg. Ja så melder spørgsmålet sig, hvad skal man så lige servere? I den forbindelse vil vi her på Smagsløgene i det næste stykke tid, komme med vores bud på, hvad du kan servere. Du kan sagtens kombinere med, hvad du ellers ville servere.

Vi lægger ud med en super lækker opskrift på en hønsesalat. Hønsesalaten kan bruges både som forret, frokost eller indgå i en buffet. Det kan umiddelbart virke lidt overskueligt, når man ser nedover ingredienserne, men det er faktisk ikke så svært. Hvis du synes, det virker for uoverskueligt, kan du eventuelt snyde og købe en god mayonnaise.

 

Ingredienser:

4 stk. – kyllingebryster

1 – løg

1 – bladselleristilk

1 fed – hvidløg

10 ? sorte peberkorn

½ tsk. – urtebouillon

Mayonnaise:

2 – æggeblommer

½ – citron

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk. – groft salt

sort peber

2½ dl – smagsneutral olie

Dressing:

1 portion – mayonnaise

2 spsk. – cremefraiche

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk- HP Sauce

1 drys – sukker

salt og peber

 

200 g – bacontern

250 g – champignon

Pynt: karse og lidt grønne asparges

 

Tilberedning:

  1. Kom de rengjorte kyllingebryster i en gryde og dæk dem med koldt vand.
  2. Skær et løg i både og tilsæt sammen med hvidløget.
  3. Bring alt i kog og skum godt.
  4. Tilsæt peberkorn samt bouillon, læg låg på og lad det simre i 10 min.
  5. Sluk og lad kyllingebrysterne trække i lagen i 15 min. Tag dem op og lad dem køle af.
  6. Skær dem i tern på ca. 1 cm.
  7. Blend æggeblommer, sennep, citronsaft, salt og peber sammen.
  8. Olien tilsættes lidt ad gangen imens der blendes, til man får en lækker tyk konsistens.
  9. Kom mayonnaisen i en skål og tilsæt cremefraiche, HP sauce, sukker og sennep.
  10. Smag om der skal mere sukker, salt, peber eller citronsaft i.
  11. Brun bacon på en pande.
  12. Rens champignon og skær dem i 4 kvarte. (hvis de er store så skær i 6 dele)
  13. Sauter dem i lidt smør.
  14. Bland alt og pynt med karse og asparges.
  15. Server på ristet brød.

 

Tips!

  1. I stedet for kyllingebryst kan du koge en hel kylling.
  2. Du kan bruge hønsebouillon til at koge kyllingen i.

 

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Lækker hønsesalat til frokosten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffeltærte