183714065548592
Lækker hønsesalat til julefrokosten

Andelever-terrine med cumberland-sauce

Mad der smager af mere!

Som den anden ret i vores frokosttema, har vi valgt andelever-terrine med cumberland-sauce. Det er en lækker ret, der skal serveres kold. Du skal derfor starte dagen før, du skal bruge den, og det er jo praktisk, når man skal have flere retter, så man ikke står med det hele på en gang. Den kan bruges både som forret, hovedret og som her; en del af en større frokost.

Navnet terrine kommer fra den form, den bliver bagt i. Fra fransk terrine eller lerskål og oprindelig af sen latin terrinus som betyder af jord. Vi håber du kan lide Smagsløgenes terrine.

 

Ingredienser:

500 g – kalvefars med fedtprocent på 12-18%

400 g – andelever

2 – æg

2 dl – fløde

2 spsk. – calvados

3 – små fed hvidløg

4 – enebær

2 – store kviste timian

1 tsk. – groft salt med top

sorte peberkorn

100 g – valnødder

60 g – sorte oliven uden sten

Sauce:

200 g – ribsgele

1 – appelsin

2 spsk. – calvados

½ tsk. – ingefær

½ tsk. – colman`s sennepspulver

 

Tilberedning:

  1. Start med at lægge den rengjorte lever i en skål. Kom revet hvidløg, timian og calvados i og lad det marine lidt.
  2. Kom farsen i en skål med salt og peber og rør det sej.
  3. Mas enebær, hak dem og kom dem i farsen sammen med fløde og æg. Bland alt godt sammen.
  4. Halvér valnødderne og oliven, kom dem i farsen og vend det godt rundt.
  5. Det halve af leveren blendes, resten skæres i små tern, og det vendes godt rundt i farsen.
  6. Kom farsen i en smurt form, bank formen for at fjerne luftbobler. Kom folie over og luk godt til.
  7. Bages i ovnen i vandbad ved 150° C i 50 min. Tag folien af og skru op til 180° C bag videre 10- 20.
  8. Lad den køle af inden du sætter den på køl. Lad den stå til næste dag.
  9. Kom alle ingredienserne til sovsen i en lille gryde, varm det op så geléen smelter og kog et par minutter.
  10. Køl ned og opbevar på køl.

 

Tips!

  1. Bagetid kan variere alt efter hvilken ovn der bliver brugt, så tjek din terrine efter 40 min.
  2. Du kan sagtens bruge kyllingelever.

 

andleverterrine_16andleverterrine_1-1 andleverterrine_2-1 andleverterrine_3-1 andleverterrine_14 andleverterrine_15 andleverterrine_12-1 andleverterrine_13-1 andleverterrine_16

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker hønsesalat til julefrokosten