Andelever-terrine med cumberland-sauce

Stegt pindsvin med hjemmelavet estragonsennep og rødbeder

Stegt pindsvin i nye klæder!

Så er vi nået til vores tredje ret i vores frokosttema. Denne gang har vi valgt en gammel dansk ret, nemlig stegt pindsvin lavet på røget snitte. Det er en super lækker ret, vi af og til laver i vores familie, da den er rimelig nem at lave og samtidig smager den godt. Det er en lidt fed ret, som kræver noget modspil af syre og bitterhed. Her får du vores version af stegt pindsvin med hjemmerørt sennep og rødbeder.

Den kan bruges både som forret, samt være en del af en større frokost.

Ved en fejl har olien sneget sig ind på det forkerte billede. Men i opskriften er den rigtig placeret.

 

Ingredienser:

1 – røget kæbesnitte

½ tsk. – salt

Rødbeder:

4 – rødbeder

2 spsk. – æbleeddike

1 tsk. – æblemost

3 spsk. – olie

1 tsk. – groft salt

1 tsk. – sort peber

Sennep:

3 spsk. – gule sennepsfrø

2 spsk. – sorte sennepsfrø

1 tsk. – estragon

1½ tsk. – groft salt

2 spsk. – brun farin

4 spsk. – æbleeddike

2 spsk. – æblemost

 

Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Rids sværen ned til kødet med ½ cm mellemrum, drej kødet en kvart omgang og rids sværen den anden vej så der fremkommer små tern.
  3. Drys sværen med lidt salt.
  4. Læg kødet i et smurt ildfast fad med 1 dl vand og sæt det i ovnen ved 180° C i 1 time, skru så op til 200° C og giv det 20 min mere. (Tjek kødet et par gange måske det ikke skal have så længe i din ovn.)
  5. Tag pindsvinet ud og lad den trække lidt.
  6. I mellem tiden skal du koge rødbederne i ca. 50 min, alt efter hvor tykke dine rødbeder er, til de er al dente.
  7. Kom æbleeddike, æblemost, salt og peber i en skål.
  8. Blend eller pisk olien.
  9. Lad rødbederne køle af i iskoldt vand.
  10. Fjern skindet fra rødbederne skær dem i tern og bland dem med lagen.
  11. Kom sennepsfrøene i en morter eller kaffekværn og mal dem, ikke helt fint men så der stadig er lidt struktur.
  12. Kom sennepsfrøene i en skål med estragon, salt, farin og rør æbleeddiken i.
  13. Rør æblemost i lidt ad gangen til senneppen har en fin konsistens.
  14. Smag til om der skal mere eddike eller farin i.
  15. Skær pindsvinet i skiver og server med brød, sennep og rødbederne.

 

Tips!

  1. Du kan sagtens nøjes med en slags sennepsfrø.
  2. De gule sennepsfrø er de mildeste.
  3. Vil du have en sødere sennep, tilsætter du bare mere farin.
  4. Vil du have andre krydderier i, kan du f.eks. bruge chili, fennikel og spidskommen.

 

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

Stegt pindsvin med hjemmelavet sennep og rødbeder

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andelever-terrine med cumberland-sauce