Stegt pindsvin med hjemmelavet estragonsennep og rødbeder

Super lækker pomerans og sukatis

Pomerans & sukatis en iskold glæde!

Sukat og pomerans er noget, man enten elsker eller hader. Hører du til dem der elsker sukat og pomerans, så læs med her og få opskriften på en cremet og smagfuld pomerans og sukatis. Er du ikke til sukat og pomerans, kan du sagtens lave isen alligevel og så droppe det du ikke kan lide.

Sukat er en citrusfrugt Cedrat citrus Medica, der er tørret og kandiseret. Pomerans bliver lavet af skallen fra den mest bitre appelsin Citrus aurantium og bliver sukkersyltet. Det er ikke en standard vare for supermarkederne, så du skal nok i f.eks. Irma, eller som jeg der har købt det i ASA som ligger i Torvehallerne. Jeg har købt mit chokolade af Sune Trudslev, som har sin egen chokolade produktion, som er helt fantastisk efter min mening. Før du starter på at lave pomerans og sukatis, skal det lige siges, at opskriften er beregnet til en is maskine.

 

Ingredienser:

5 dl – fløde

5 dl – sødmælk

150 g – sukker

1 stk. – vaniljestang

1,5 dl – æggeblommer

100 g – pomerans

100 g – sukat

80 g – chokolade

1 knivspis – salt

 

Tilberedning:

  1. Kog fløde, sødmælk, sukker og vanilje op til det bobler.
  2. Hav æggeblommerne klar i en skål ved siden af.
  3. Tilføj forsigtigt 1/3 del af den opkogte fløde/mælke masse til æggeblommerne og pisk igennem. (man gør dette for at vænne æggeblommerne til varmen, så de ikke får et chok)
  4. Tilsæt den sidste 2/3 af æggeblomme massen og pisk godt igennem.
  5. Sæt ismassen på køl og lad den køle ned til 5° C.
  6. I mellemtiden hakker du sukat, pomerans og chokolade i små stykker. (ligesom billede fire & fem)
  7. Kør isen på din ismaskine til den er færdig. Pas på den ikke bliver kørt for længe.
  8. Bland sukat, pomerans, chokolade og ismassen sammen og sæt på frys i min tre timer.
  9. Klar til servering.

 

Tips!

  1. Brug altid friske råvare og evt. økologiske. Dette giver en bedre smag en f.eks frosset bær eller dårlig chokolade.
  2. Hvis du bruger rigtig æg og ikke varmebehandlet er det vigtig at hygiejnen er helt i top for ikke skabe bakterier.
  3. Du kan også tilsætte et drys salt for at få en bedre smag. Salt er en smagsforstærker, og virker også rigtig godt i desserter
  4. Hvis jeg ikke havde lavet opskriften med sukat og pomerans, havde jeg tilføjet citronskal og saft.
  5. Man kan også bruge ismassen som en Creme an Claise, som kan bruges til rigtige mange desserter.

 

Pomerans og sukatis

Pomerans og sukatis

Pomerans og sukatis

Pomerans og sukatis

Pomerans og sukatis

Pomerans og sukatis

Pomerans og sukatis

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=BdIcPinATu0[/embedyt]

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Stegt pindsvin med hjemmelavet estragonsennep og rødbeder