183714065548592
Ny version af gammel ost med løg & sky

Lobster roll

Super lækre lobster rolls

Jeg har en lille drøm om at komme til USA og udforske deres kulinariske madimperium. En ting jeg helt sikkert skal smage, er en lobster roll, eller som man siger på dansk en hummer hotdog. Jeg synes, USA har nogle fede måder at bruge rigtig gode råvarer på en meget simpel og minimalistisk måde. Det kan også blive lidt for vulgært nogle gange, men det er stadig meget sjovt i f.eks. internet-showet The Fat Prince, der tager Beluga caviar,og blander det med billiger råvare som f.eks. SPAM.

Jeg synes, København er ved at komme godt med på bølgen at food trucks, og jeg håber inderligt at København får flere, samt nogle der laver gode lobster rolls.

Jeg har lavet en lille opskrift, som er Smagsløgenes version på lobster roll til fire personer. Jeg har brugt opskriften på brioche brød fra et tidligere indlæg, men jeg har halveret opskriften. Mine brød vejede 125g, men jeg synes godt, de kunne være lidt mindre, så prøv med 100g.

 

Ingredienser:

1 bdt. – purløg

½ stk. – citron

½ stk. – lime

250g – cremefraiche 18%

2-3 stk. – hummer (alt efter størrelse)

2 stk. – bladselleri (ikke 2 bdt. men 2 stilke)

½ stk. fennikel

4 stk. – forårsløg

1 spsk. – Dijonsennep

Salt, peber & sukker

20g – saltet smør

 

Tilberedning:

  1. Snit purløg fint.
  2. Pres citron og lime.
  3. Bland cremefraiche, purløg, citron og lime saft, sennep, salt, peber og sukker.
  4. Skær bladselleri, fennikel og forårsløg i små stykker og bland dem i dressingen.
  5. Kog hummerne i saltvand med citron og dildstilke i 9-12 minutter og køl dem ned efterfølgende.
  6. Flæk hummerne og pil forsigtig hummerkødet ud.
  7. Smelt noget smør og vend det forsigtigt med hummeren. Det må ikke stege, det skal bare vendes rundt.
  8. Smør brioche-brødene og steg dem af på en pande.
  9. Del brioche-brødene og læg noget af dressingblandingen i bunden og noget hummer på toppen. Ligesom vist på billedet.

 

Tips!

  1. Hvis hummeren har koral i sig, skal du ikke være bange for at bruge det i smørret, for det smager helt fantastisk.
  2. Du kan sagtens bruge hvidkål, spidskål eller julesalat i stedet for fennikel, bladselleri eller forårsløg.
  3. Hummer er en dyr råvare, så du kan supplere med jomfruhummer, rejer eller torsk som fyld.
  4. I stedet for at vende hummer i smør, kan du lave en hummer bisque af skallerne og blende det, så det bliver skummet og komplimenterer hummeren endnu bedre.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny version af gammel ost med løg & sky