Lobster roll

Hjemmerøget bacon

Gris i salt og røg!

Der er ikke noget som sprødstegt bacon, der kan få mundvandet til at løbe. Jeg tror, at der er mange som os, der deler denne kærlighed for bacon. Det smager godt og kan bruges i utallige retter, enten som en selvstændig ret, eller som en del af en ret. Hvis du også er vild med hjemmerøget bacon, så prøv at ryge din egen bacon, jeg lover dig, det bliver godt. Vi har lavet vores hjemmerøget bacon i en røgeovn, men før vi fik en røgeovn, brugte vi en gammel grill til at røge i. Det tager noget tid at lave sin egen bacon. Først skal det saltes, og så skal det tørres. Man tørrer det for at mindske vandindholdet, så kødet bliver fastere, holder længere og røgen kan trække igennem. Derefter skal kødet røges, og til sidst skal det hænges til tørre igen, så det kan modne, og røgsmagen kan fordele sig. Nu er dit bacon klar til at blive tilberedt og nydt.

Du kan sagtens vælge at tørre dit bacon i køleskabet, men her vil jeg sige, at alt kommer til at lugte kraftigt af røg. Vi tørrer derfor vores udenfor i et tørreskab, som min mand har lavet. Opskriften er på halvvarmrøget bacon, det er hurtigere at lave end koldrøget bacon, men det holder ikke så længe, så derfor vil jeg anbefale, at du vakuumpakker og fryser det.

 

Oversigt:

3 dage i lage

3 dages tørring

3 timers røgning

3 dages modning

 

Ingredienser:

2 kg – ribbensteg uden ben

2 l – vand

160 g – groft salt

40 g – farin

1 tsk. – sorte peberkorn

4 – nelliker

4 – enebær

½ tsk. – tørret timian

½ tsk. – tørret oregano

2 – laurbærblade

 

Tilberedning:

  1. Skær sværen af og gem til flæskesvær.
  2. Kog 1/4 del af vandet med salt, farin og krydderier i 15 – 30 min.
  3. Si krydderierne fra og bland med resten af vandet.
  4. Kom kødet i en beholder med låg, hæld den kolde lage over og sæt på køl i 3 døgn. (hold kødet under lagen med en tallerken eller lignende)
  5. Tag kødet op, tør det godt, sæt kødkrog eller snor i hvert stykke kød.
  6. Hæng kødet til tørre i 3 døgn.
  7. Sæt røgeovnen på 40-50°, kom røgesmuld  i og tænd.
  8. Kom dit bacon i røgeovnen og giv det 3 – 4 timer, og til det har en fin gylden farve.
  9. Hæng dit bacon til tørre og lad det modne i 3 døgn.

 

Tips!

  1. Vigtigt med god hygiejne.
  2. Fjern ribbenene, så det er nemmere at skære bacon.
  3. Du kan sagtens bruge andre krydderier fx chili og/eller allehånde.
  4. Har du ikke et tørreskab, kan du bruge et gammelt skab, hvor du sætter insektnet i.
  5. Du kan sagtens lade sværen blive på.

 

Hjemmerøget bacon

Hjemmerøget bacon

 

Hjemmerøget bacon

Hjemmerøget bacon

Hjemmerøget bacon

Hjemmerøget bacon

Hjemmerøget bacon

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lobster roll