Til åbningsreception på WestMarket

Tartiflette

 En solid fransk bonderet!

Tartiflette er en gammel fransk bonderet. Den består traditionelt af kartofler, bacon og osten Reblochon. Det er en lidt tung ret, men den smager fantastisk og er nem at lave. Reblochon de Savoie er en rødkitost, den har en dejlig blød konsistens og er alligevel så fast i det at det ikke er svært at skære den ud. Retten sluttes af med at osten lægges på toppen og smelter ned i kartoffelblandingen, som så står og bliver lækker fed og cremet. Det er en ret der hører til i den tunge ende, for der skal ½ kg ost i. Det lyder af ret meget, men når retten er tilberedt, så er det bare lækkert. Så er du til bacon og masser af ost så prøv denne ret. Hos os er den et hit.

 

Ingredienser:

1,4 kg – kartofler

300 g – bacon

2 – store løg

2 – fed hvidløg

3 – små kviste timian

1 – kvist rosmarin

2 dl – cremefraiche

1½ dl – hvidvin

500 g – reblochon de savoie

smør

salt

peber

et drys sukker

 

Tilberedning:

  1. Kog kartoflerne netop møre i saltet vand og lad dem køle af.
  2. Skær kartoflerne i skiver.
  3. Skær bacon i tern.
  4. Pil løgene, skær dem i 4 dele på langs og skær dem så i tynde skiver.
  5. Steg bacon til det er ristet men ikke sprødt.
  6. Kom løgene ved,skru ned lad dem stå og svitse til de er klare.
  7. Imens hakker du timian, rosmarin. Og presser hvidløgene.
  8. Tilsæt timian, rosmarin, hvidløg og et drys sukker. Lad det hele stege lidt.
  9. Smør et ildfast fad og kom det halve af kartoflerne i, så det halve af løg/bacon blandingen, et drys salt og peber. Læg de sidste kartofler på, så løg/bacon blanding, salt og peber.
  10. Hæld hvidvin og creme fraiche i panden og kog op. Og fordel det over kartoflerne.
  11. Skrab overfladen af osten med en ostehøvl eller kniv.
  12. Flæk osten og skær den i stykker så den passer til dit fad og fordel på toppen af kartoflerne.
  13. Kom hele molevitten i ovnen 200 grader i 20 – 25 minutter til osten er let gylden.

 

Tips!

  1. Kan du få et stykke tørsaltet bacon, er det bedst at bruge.
  2. Der hører normalt ikke hvidløg, krydderurter i retten. Så hvis du vil, kan du udelade det.
  3. Du kan bruge andre rødkitoste eller brie.

 

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til åbningsreception på WestMarket