Tartiflette

Hjemmelavet løgpulver

Smagstilsætning af den gode slags!

Sidst på sæsonen kan løg godt blive lidt kedelige, indetørret og begynde at spire. Har du nogle løg, der ser lidt triste ud, så lad være med at smide dem ud, men lav istedet et skønt løgpulver der kan anvendes til rigtig mange ting. Du behøver ikke et bestemt antal for at lave det, du kan bruge det, du har og du kan sagtens blande flere slags løg sammen. Løgpulveret kan bruges i bl.a. saucer, dressinger, dip, rub, marinader og barbecuesovs.

Jeg vejede mine løg, før de blev tørret og efter. Ud fra det svarer et løg på 60 g til 2 strøgne teskefulde løgpulver.

 

 Ingredienser:

zittauerløg (eller hvad du nu har)

 

Tilberedning:

  1. Læg løgene i lunkent vand 15 min. (det gør det nemmere at pille dem).
  2. Pil løgene og skær dem i tern så de har nogenlunde samme størrelse.
  3. Fordel løgene på tørrebakker, bageplader eller fade, alt efter hvordan du tørrer dem.
  4. Kom dem i en dehydrator og tør ved 70°C. i ca. 6 ? 7 timer (alt efter hvilken dehydrator man har og hvor småt løgene er skåret).
  5. Du skal vende rundt i løgene indimellem, så de lettere tørrer.
  6. Løgene skal tørre til de er helt tørre og knaser imellem fingrene.
  7. Blend løgene helt fint og hæld dit løgpulver på glas der holder tæt.
  8. Brug dit løgpulver i retter hvor du normalt ville bruge løg, eller hvis retten mangler lidt løgsmag.

 

Tips!

  1. Kan tørres i ovnen ved ca. 70°C.
  2. Prøv at drysse lidt løgpulver på en bøf inden den steges.
  3. Du kan sagtens bruge andre løg som rødløg og skalotteløg.
  4. Du kan lave hvidløgspulver på samme måde.

 

 Hjemmelavet løgpulve

Hjemmelavet løgpulver

Hjemmelavet løgpulver

 Hjemmelavet løgpulve

 Hjemmelavet løgpulve

 Hjemmelavet løgpulve

 Hjemmelavet løgpulve

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tartiflette