Hjemmelavet løgpulver

Jomfruhummer-macarons som appetizer

Lækre jomfruhummer-macarons

 

Jeg har gået længe og tænkt på en appetizer, hvor man bruger macarons. Macarons er super søde, og derfor skal der ? efter min mening ? ikke indgå andre søde elementer i retten. Jeg er kommet frem til, at jeg gerne vil lave macarons med jomfruhummer og havtorngelé. Det er lidt svært at få dem helt puffet, hvis man bruger frisk purløg, som jeg har gjort. Jo større portioner af marengs du laver, jo nemmer bliver det med denne opskrift. Havtorn er ikke et helt almindeligt supermarkedsprodukt, så hvis du ikke er så heldig med at finde det, kan du købe det der, hvor vi køber vores. Vi er nemlig rigtig glade for produkterne fra Høstet, Bornholm, der også kan bestilles gennem webshop. Opskriften er til ti personer, hvor der bliver en jomfruhummer-macarons til hver.

 

Ingredienser:

50 g æggehvider

80 g sukker

25 g vand

75 g – flormelis

75 g – mandelmel

1 bdt. – purløg

300 g – havtorn

1 tsk. – AgarAgar

2 – citroner

10 – jomfruhummere

100 g – saltet smør

 

Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 140° C varmluft.
  2. Kog 75g sukker og 25g vand op til 118° C.
  3. Pisk de sidste 5g sukker op med 25g æggehvider i 5 minutter til en fast marengs.
  4. Når sukkermassen er kogt op til 118° C, tilsætter du den faste marengs i en tynd stråle og pisker i 12 minutter til blank marengs.
  5. Skær purløg fint.
  6. Bland mandelmel, flormelis og de sidste 25g æggehvider til at homogen masse.
  7. Vend FORSIGTIG den blanke marengs, mandelblandingen og purløg sammen.
  8. Sprøjt massen ud i aflange figurer, så de passer til dine jomfruhummere.
  9. Bag dem i 12 min, og lad dem køle ned efterfølgende.
  10. Kog havtorn, 1 presset citron og lidt vand op i en passende gryde.
  11. Pres havtornene og sigt havtornmasse i en anden gryde.
  12. Kog havtornmassen op med 1 tsk. AgarAgar og køl det ned, til den er stivnet.
  13. Når havtornmassen er fast, blender du den, så den får en gelékonsistens.
  14. Kog smør op og smag det til med en citron.
  15. Pil jomfruhummerne.
  16. Hæld den kogende citronsmørmasse over jomfruhummeren og lad dem hvile i 1 min.
  17. Tilsidst samler du alle elementerne.

 

Tips!

  1. Du kan også bruge hummer i stedet for jomfruhummer.
  2. Brug andre krydderurter end purløg til marengsen.

 

Jofrumhummermacrons

JofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacronsJofrumhummermacrons

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet løgpulver