Mad anno 1884 - Syltede skalotteløg med citroner

Mad anno 1884 – Rønnebrød

Brød og vin!

Her får du anden del om retter fra den gamle kogebog af Madam Mangor fra 1884. Der var mange sjove retter og mærkelige opskrifter at vælge imellem. En af dem jeg faldt over, var denne sjove opskrift, hvor man dypper brød i rødvin og steger det i smør. Brødet spises som en slags kage og minder ? i måden at lave det på ? om arme riddere. Den lød tilpas mærkelig, så den måtte bare prøves, så her får du opskriften på rønnebrød. I opskriften står der for 16 øre franskbrød, og det kan man jo så prøve at gætte sig til, hvor meget er. Hvis man søger på nettet, kan man se, at i 1884 kostede 1 kg rugbrød 16 øre, men da hvidt brød var noget, man nærmest spiste som kage og var rimelig dyrt, så vil jeg gætte på, at man for 16 øre fik et halvt franskbrød. Jeg serverede det med brombærmarmelade, og det smagte faktisk godt. Jeg tænker, at hvis man har lidt tørt brød og en sjat rødvin, så er det da en hyggelig måde at få spist sine rester på. Velbekomme

 

Ingredienser:

4 skiver – franskbrød

2 dl – rødvin

1 spsk. – sukker

½ – citron

2 tsk. – kanel

smør

kanelsukker

syltetøj/marmelade

 

Tilberedning:

  1. Skær fire lidt tykke skiver franskbrød.
  2. Riv skallen af citronen. (gem saften til noget andet)
  3. Kom rødvin, sukker, kanel og citronskal i en dyb tallerken.
  4. Pisk det sammen og lad det stå og trække en halv times tid. (nemmest med en gaffel)
  5. Lad en god klat smør brune på panden.
  6. Pisk vinblandingen igennem.
  7. Dyp brødene i vinblandingen og steg dem ved svag varme, til de er lysebrune. Det tager ca. 4-5 min på hver side.
  8. Kom brødene på tallerkener, drys med kanelsukker og server med det valgte syltetøj.

 

Tips!

  1. Du kan bruge andet hvidt brød.

 

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Kogebog for små husholdninger skrevet af A.M.Mangor og udgivet af boghandler Th. Lind

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Mad anno 1884 - Rønnebrød

Mad anno 1884 - Rønnebrød

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mad anno 1884 - Syltede skalotteløg med citroner