Fermenteret lime

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Forret med røg!

Røget hellefisk er en lækker delikatesse, som jeg ofte vælger, hvis der skal røget fisk på bordet. Jeg synes, den har en dejlig konsistens, og en røgsmag der ikke er for gennemtrængende. Desuden kan man servere mange forskellige slags tilbehør til den, alt efter humør. Hellefisk med rygeost er en god kombination, så i denne udgave har jeg valgt at servere hellefisken med en fennikelrygeost, fennikelolie, syltede radiser og rugbrødscrumble. Da vi for et stykke tid siden fik en røgeovn, skulle der laves rygeost, og jeg valgte ikke at ryge den så meget. Jeg syntes, den havde en fin mild røgsmag, som ville passe fint til hellefisk. Så rygeosten jeg bruger, har jeg røget på samme måde.

Den her kombination er god, hvis du skal have gæster, og gerne vil have en lækker forret, der ser dekorativ ud. Retten kræver lidt planlægning, men er ikke svær at lave. Fennikelolien kan med fordel laves et par dage i forvejen.

 

Ingredienser:

røget hellefisk

½ – agurk

2 skiver – rugbrød

smør

salt

Fennikelolie:

1 bdt – bronzefennikel

1½ dl – smagsneutral olie

1 tsk – salt

Syltede radiser:

1 bdt – radiser

1 dl – eddike

1 dl – sukker

1 tsk – salt

friskkværnet peber

Rygeostcreme:

200 g – rygeost

3-4 spsk – fløde

2 fed – hvidløg

sukker

salt

friskkværnet peber

Pynt: blade fra blomsterkarse, skovsyre og lidt spiselige blomster

 

Tilberedning:

  1. Blancher bronzefennikel i saltvand i 6 min.
  2. Kom fenniklen i vand med isterninger for at holde på smag og farver.
  3. Dryp fenniklen af samt tør den.
  4. Blend fennikel med olien og si den.
  5. Bland eddike, sukker, salt og peber.
  6. Skær radiserne i tynde skiver og kom dem i eddikeblandingen.
  7. Lad hvidløgene simre i lidt smør på panden til de er møre. (10-15 min.)
  8. Rør rygeost med fløde til en cremet konsistens.
  9. Smag til med hvidløg, sukker, salt og friskkværnet peber.
  10. Blend rugbrødet fint og steg det sprødt i lidt smør, drys lidt flagesalt over.
  11. Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i små tern.
  12. Anret hellefisken.

Tips!

  1. Fennikelolien bliver bedre hvis den får lov at trække et døgns tid.
  2. Der kan tilsættes ristede fennikelfrø til de syltede radiser.
  3. Skal du have noget i ovnen så bag hvidløgene med i stedet for at stege dem.

 

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fermenteret lime