Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser

Lækker opskrift på rejer i marinade af fermenteret lime

Rejer i marinade af fermenteret lime

Dette er et sponsoreret indlæg

Rejer i marinade er en af de opskrifter, hvor jeg vil bruge mine fermenterede lime. Min gamle læremester Claus Christensen lærte mig opskriften Rejer i Diabloesauce. Jeg har taget udgangspunkt i opbygningen af denne ret og brugt saften og frugtkødet fra de fermenterede lime. Rejer i marinade er en simpel opskrift, der samtidig er unik og lækker. Man får det søde og bitre fra de fermenterede lime og det stærke fra chilierne.

Jeg har fået lidt inspiration til mine rejer i marinade, fra Bo Bech’s ret, hvor han serverer avokado med Rossini caviar. Jeg synes, han er rigtig god til at få en tallerken til at stråle og se indbydende, og at han har øje for de få elementer. Jeg har fået et super lækkert mandolinjern, og jeg tænkte, jeg ville afprøve det på denne ret. Og nu hvor vi er ved, hvad jeg har brugt af redskaber, synes jeg også, det er værd at nævne min trofaste udstikker. Jeg mener, at en udstikker er ligeså nødvendig i køkkenet som en kniv og skærebræt.

 

Ingredienser:

1 stk – honningmelon

300 g – rejer

3 fed – hvidløg

3 stilke – økologisk frisk timian

2 – økologiske chilier

2 dl – jomfruolivenolie

Salt & peber

2 stk. – limekød

1 dl – limesaft

 

Tilberedning:

  1. Skær kødet fra limene og put det i blenderen.
  2. Tag væsken fra limene og put også den i blenderen.
  3. Pil hvidløg.
  4. Skær chili i mindre stykker (hvis det er meget stærke chilier, så tilsæt mindre efter smag).
  5. Pil bladene fra timianstilkene.
  6. Put både chili og timian i blenderen.
  7. Blend i ca 2 min., til at er homogent.
  8. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt.
  9. Krydr med salt og peber.
  10. Bland det med rejerne, og lad dem marinere i 24 timer.
  11. Steg dem i ca 2 min.
  12. Sig rejerne fra væsken og kog væden ind.
  13. Bland rejerne med den indkogte væske.
  14. Servere med tyndskåret honningmelon.

 

Tips!

  1. Marinaden kan bruges til alt, der mangler sødme, bitterhed og et frisk pust.
  2. Du kan udskifte timian med rosmarin, persille eller andre krydderurter, der vil passe til rejer.
  3. Jo længere tid det marinerer, jo bedre er det for smagen. Men det kan sagten bruges efter 2-3 timer.

 

rejer i marinade

rejer i marinaderejer i marinaderejer i marinaderejer i marinaderejer i marinaderejer i marinade

1 kommentar

  • Det lyder rigtig lækkert.
    så du steger rejerne i væden og siger så væden fra for at koge den ind?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hellefisk med rygeost i fennikel og syltede radiser