Kom til Street Food Festival i København

Bearnaise-essens fra bunden

Bearnaise-essens, den gode basis!

Jeg laver gerne bearnaisesauce, og familien elsker, når det er den hjemmelavede slags. Normalt laver jeg bearnaise-essens lige inden, jeg laver bearnaisesauce, men indimellem må man godt snyde og gøre det lidt nemmere for sig selv. Her synes jeg, at den hjemmelavede bearnaise-essens er god at have klar i skabet, så man nemt kan lave bearnaisesauce. Essensen kan også bruges mange andre steder, bl.a. i mayonnaise, dressinger og kartoffelsalat. Skulle du får lyst til at lave den, så kommer det sig ikke så nøje, om der kommer lidt mere eller mindre i af grøntsager og urter. Husk endelig at bruge stilkene, for der er meget god smag i dem. Essensen kan bruges med det samme, men den bliver bedre, når den får lov at stå at trække i et stykke tid.

 

Ingredienser:

1 l – eddike

250 g – gulerødder

2 stilke – bladselleri

1 stort – løg

2 fed – hvidløg

20 g – frisk peberrod

1 stor buket – persille

1 bdt – estragon (ca. 50 g)

2 stilke – løvstikke (ca. 20 g)

2 kviste – timian

½ tsk. – sort peber

1 tsk. – HP sauce

1 dl – hvidvin

evt. atamon

 

Tilberedning:

  1. Rens og vask alle grøntsager og krydderurter.
  2. Skær gulerødder, bladselleri og løg i tern.
  3. Skær hvidløg i mindre stykker.
  4. Skrab peberroden og skær den i skiver.
  5. Hak persille, estragon og løvstikke. (med stilkene)
  6. Kom alle ingredienser på nær hvidvin i en gryde.
  7. Kog op og lad det simre i 30 minutters tid.
  8. Lad det hele stå og trække med låg i 15 min.
  9. Hæld hvidvin i og lad det hele simre 5 min.
  10. Tilsæt evt. atamon.
  11. Si essensen fra og hæld det så igennem en meget fin si eller et klæde.
  12. Hæld på rene skoldede flasker.

 

 Tips!

  1. Brug eventuelt mere peberrod, det er alt efter styrke.
  2. Prøv essensen i kartoffelsalat.
  3. Du kan bruge andre eddiker.
  4. Kommer du ikke atamon i så opbevar den på køl.

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

Bearnaise-essens

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom til Street Food Festival i København