Bearnaise-essens fra bunden

De Librije – 3 stjernet Michelin restaurant

De Librije en rejse værd!

 

Jeg har nogle restauranter, jeg gerne vil opleve i mit liv. De Librije var helt sikkert, den der var i toppen. Jeg har prøvet at få bord i to år og nu lykkedes det mig endelig! De Librije er et gammelt kvindefængsel, som er moderniseret og lavet om til 3 stjernet michelinrestaurant, 5 stjernet hotel, kokkeskole og butik. Stedet er ejet og drevet af parret Jonnie og Therese Bohr, der hver dag servicerer deres gæster.
Jeg boede på hotellet for at få den bedste oplevelse ud af De Librije, og det må jeg sige, jeg også fik. Jeg sad ved et lille enmandsbord, hvor jeg blev serviceret med stort S.
Da jeg ankom til hotellet, fik jeg en snack, der bestod af andemousse, rødbedegelé og fennikelstøv, samt et ingefærshot med Jonnies egen gin. Herefter blev jeg vist op til mit hotelværelse ? der var blevet opgraderet til suite ? hvor der var en snack i køleskabet, som var et rework af en lime. Senere på dagen fik jeg en spiselig joint, der bestod af masser pistacie, urter og hvid chokolade.

Næste dag var forberedelse til selve aftenen, hvor jeg skulle spise. Så jeg brugte tiden på at tage nogle billeder af hotellet, restauranten og køkkenet. Jeg var så heldig at få lov til at overvære en frokostservice, hvor jeg kunne tage billeder af maden og de ansatte.

De første fem billeder er af selve De Libreje, snacks, byen Zwolle, butikken, service og den morgenmad jeg fik. Det er fra billede seks, mine snacks og maden starter.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=tSCAZN-clms[/embedyt]

 

Stemningsbilleder

De Librije

Snacks

  1. Sprød hollandsk musling
  2. Knivmuslinger med lime og sprød vaffel
  3. Tunge af torsk, citrus og tang
  4. Passionsfrugt, ørredrogn og baconcreme
  5. Tatar af kalvekød, caviar og ål

Ret 1 – Kalvekødshjerte, nordsøkrabbe, kyllingelever og knoldselleri

Ret 2 – “Gagel” Færskvandskrebs & krystaliseret foie gras

De Librije

Ret 3 – Hummer, ingefær, limeblade og røget æggeblomme

Ret 4 – Ung torsk, blåskimmelost, grandtop og tulipan

De Librije 

Ret 5 – Havtaske, fermenteret perberfrugt og aubergine

Ret 6 – Æg, caviar, creme fraiche, purløg og croutoner (tilvalgsret)

 

Ret 7 – Bondeduer, rødkål og baharat

De Librije

Ret 8 – Foie gras, kirsebær og mjødurt

De Librije 

Ret 9 – Epoisses, kaninnyre, chorizo og kartoffel

De Librije

Ret 10 – Rose, rødbede og løvstikkeis

De Librije

Ret 11 – Grape, jasminte og mynte

Ret 12 – Tørret appelsin, appelsinis mascapone og havtorn

Petit fours

  1. Blåbær og bergamot
  2. Fyr og æble
  3. Oxalis og pinjekerne
  4. Hasselnød og hyldeblomst
  5. Ceps og chokolade
  6. Enebær og citron

De Librije  De Librije

 

Alt i alt

Min tur til De Libreje i Holland var helt fantastisk. Lige fra mad, vin, service og overnatning. Gennem de 11 år i restaurationsbrancen har jeg aldrig oplevet så god mad og vin. Alle retter havde en betydnign og var gennemarbejdet og tænkt igennem lige fra start til slut. Jeg synes det er svært at beskrive tre stjerner på tekst. Men de tre stjerner står i for at “det er rejsen hver”. Jeg kan klart anbefalde at man bruger tid og penge på at prøve en 1,2 eller 3 stjernet restaurant i sit liv. Jeg gjorde det alene hvilket havde sig stærke sider, men jeg kan klar anbefalde at du smutter der ned med en eller flere. Til aller sidst vil jeg gerne høre om din drømme madoplevelse, og hvis du havde forslag til hvor Smagsløgene skulle spise næste gang så skriv endelig

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bearnaise-essens fra bunden