Aamanns 1921 - Ny smørrebrødsrestaurant

Sød chilisauce

Surt og sødt med bid!

 

Vi dyrker mange forskellige chili, som vi er virkelig glade for at bruge. De kan selvfølgelig bruges friske, så er der nogle, som er gode at tørre, nogle gode at sylte og så kan de også fryses. Vi sad og snakkede om alle de chili og hvad vi skulle bruge dem til i år. Den obligatoriske Sambal oelek skal vi selvfølgelig lave, men hvad mere. Så var det at manden sagde, vi bruger så meget sød chilisauce, så hvad med at lave det selv. Jamen, selvfølgelig skal vi da det! Jeg har taget udgangspunkt i min eddikelage til rødbeder, da jeg synes, den har det perfekte sammenspil mellem surt og sødt. Hvor stærk chilisaucen bliver, er afhængig af, hvilke chilisort du bruger og om du vil have kernerne med eller ej. Vil du prøve at lave sød chilisauce, så er det ikke noget, der tager lang tid at lave og det er meget nemt. Brug din søde chilisauce til blandt andet thaimad, stegte rejer, kylling, sovs og dressinger.

 

Ingredienser:

7 ?  friske chili (jeg brugte cherry bomb)

3 fed – hvidløg

1 tsk – groft salt

1 tsk – colman’s sennepspulver

2 dl – vand

2 dl – æbleeddike

2 dl – sukker

 

Tilberedning:

  1. Vask chilierne, fjern stilken og skær dem igennem. Tjek om de er rådne eller mugne indeni.
  2. Pil hvidløgene.
  3. Kom chili og hvidløg i en minihakker eller lignende. Blend det helt fint, men det må ikke blive til mos
  4. Kom alt i en gryde og bring det  i kog under omrøring. Skru så ned og lad det simre ca. 30 min. (alt efter hvor stor portion du koger)
  5. Rør i den indimellem.
  6. Den skal have sirupsagtig konsistens. (bemærk den bliver tykkere når den køler af)
  7. Smag til om chilisaucen mangler surt, sødt eller salt.
  8. Tilsæt evt. atamon.
  9. Hæld chilisaucen på skoldede flasker og luk til.
  10. Opbevares på køl.

 

Tips!

  1. Du kan bruge andre chili som hungarian black, padron, jalapeno eller cayenne.
  2. For en mildere version kan du udelade chilikernerne.
  3. Prøv at lave en dressing med creme fraiche, hvidløg, lidt revet løg, sød chilisauce, citronsaft, salt og peber.

 

Sød chilisauce

Sød chilisauce

Sød chilisauce

Sød chilisauce

Sød chilisauce

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aamanns 1921 - Ny smørrebrødsrestaurant