Det Gamle Posthus

Ristærte med karamelliserede løg og jordskokkecreme

Vi har holdt en lille pause fra køkkenet for at “renovere bloggen”

 

Det er et stykke tid siden, du har hørt fra Smagsløgene, og det er vi selvfølgelig meget kede af! Men dette har der været en god grund til. Vi har nemlig fået nyt design og endnu bedre blevet premium-partner med Bloggers Delight. Hvis du nu er kommet ind på indlægget her via Facebook eller Instagram, synes vi lige, du skal smutte ud på forsiden og tage en kik. Hvis du nu er ekstra sej, vil vi sætte meget pris på en kommentar, hvor du fortæller, hvad du synes. Vil du se andre tærte vi har lavet så, check vores Pærtetærte her.

Men hvad betyder alt dette for dig som læser?

Som du nok kan se, har vi fået lidt flere reklamer, og det kan vi ikke rigtig løbe fra. Men vi gør selvfølgelig alt for, at det er så relevant som overhovedet muligt. Men vi kan ikke rigtig gøre noget ved det, der er i cookie-reklamerne, da det er dig og din browser-historik, der bestemmer det :D. Med dette sagt vil vi også indgå i partnerskaber, som vi kan lave spændende indlæg i samarbejde med. Vi er rigtig glade for, at vi har fået denne mulighed, og vi håber, I også bliver det! Men nok om partnerskabet og designet, du er her jo for at læse om og se vores mad!

 

I Smagsløgenes ånd har vi lavet en ristærte med karamelliserede løg, syltede svampe og jordskokkecreme

Denne ret er egentlig ikke møntet på folk med glutenallergi, den er nemlig både lækker for folk med og uden glutenallergi. Opskriften er oplagt som appetizer, når du får gæster, du vil kræse lidt om. Risdejen er egentlig det samme, som den dej man bruger til forårsruller, men den bliver bare rullet knap så tyndt. Der er mange elementer i denne ret, så det er også derfor, opskriften er blevet sat som en svær appetizer. Det svære i retten var egentlig risdejen, da jeg aldrig selv har lavet den. Men bare rolig, du har det sorte bælte i risdej, når du har læst dette indlæg færdig! Jeg lavede min risdej i små 7 cm brioche/tærteforme, som passer til en lille appetizer og ristærte, men du kan sagtense lave hele denne ret i en stor tærteform.

 

Opskriften er lavet til 10 små ristærte, men hvis du skal lave det i større forme.

 

Ingredienser:

Svampene

2 dl lager eddike

1 spsk. sukker

100g Enoki svampe

Risdejen

250g rismel

1 æg

1 spsk neutral olie

1-1,5 dl vand

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

Karamelliserede løg

5 stk. banan skalotteløg

100 sukker

20g smør

Jordskokkecreme

20g smør

3 stk. fed hvidløg

5 stilke frisk timian

500g jordskokker

100g kartofler

1-2 dl 35% eller 50% fløde

3-4 dl mælk (så det dækker jordskokkerne)

50g “Gammel knas

 

Fremgangsmåde:

Svampene

  1. Kog eddike og sukker op i en lille gryde.
  2. Rengør svampene med en pensel.
  3. Held eddikelagen over svampene og lad dem køle ned.

Risdejen

  1. Tænd for ovnen på 180° C
  2. Bland rismel, æg, olie, sukker og salt.
  3. Tilsæt vand lidt efter lidt, til den bliver en homogen masse.
  4. Rul ud på bordplade eller mellem to stykker pergamenter.
  5. Stik dem ud og put dem i formene.
  6. Små forme skal have 25 min på 180° C.

Karamelliserede løg

  1. Skræl løgene.
  2. Kog sukkeret i en pande på medium varme.
  3. Når sukkeret begynder at bliver brunt ude i kanten, skal du begynde at røre rundt med en træske.
  4. Når alt sukkeret er brunt, kan du tilsætte smørret og røre rundt, til det er en homogen masse.
  5. Tilsæt de hele løg og lad dem få farve.
  6. Tag dem af varmen, og lad dem køle ned.
  7. Skær dem i passende små stykker.

Jordskokkecreme

  1. Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i passende stykker.
  2. Pil hvidløgene og skyld timian samt pil den.
  3. Pres hviløgene og steg dem forsigtig af i lidt smør og kom den pillede timian i lidt efter.
  4. Kom jordskokker og kartofler i gryden.
  5. Kom mælk i gryden, til det dækker jordskokkerne, og kog dem på svag varme med låg, indtil de er møre.
  6. Når jordskokkerne er møre, kommer du dem alle i blenderen uden mælken.
  7. Tilsæt fløden og lidt af mælken lidt efter lidt, ind til den har en luftig og cremet konsistens.
  8. Blend jordskokkerne i en blender og smag massen til med salt, sukker og peber.

Sammensætning

  1. Kom de syltede svampe i bunden af tærterne.
  2. Tilsæt herefter de hakkede karamelliserede løg.
  3. Riv osten eller kom små ostestykker oven på løgene.
  4. Dæk tærtene med jorskokkecreme.
  5. Pynt med grønt og spis!

 

Tips:

  1. Du kan sagtens selv lave rismelet ved at blende jasminris eller anden form for hvide ris.
  2. Kan også serveres som en hel tærte.

 

ristaerte7 ristaerte1 ristaerte2 ristaerte3 ristaerte4 ristaerte5 ristaerte6

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det Gamle Posthus