Ristærte med karamelliserede løg og jordskokkecreme

Super Bowl-maden 2018

Super Bowl-maden skal være på plads til sådan en dag!

 

Står du og vennerne og ikke har styr på Super Bowl-maden ? Og ved du ikke lige, hvad du skal lave til den store aften? Så giver Smagsløgene dig en guideline til, hvordan du laver en perfekt sammensætning af fedtet mad til sådan en aften. Meget af maden kan forberedes dagen før, det eneste, du skal gøre på dagen, er bare at fritere kylling, løgringe og pomfritter. Du behøver ikke være den store gastronom, men du skal dog være klar til at tackle nede i supermarkedet for at få de bedste råvarer! Spøg til side, selvfølgelig skal du ikke det, vi kan ikke have, at du laver en ulovlige tackling før første quarter!

Når du er kommet på hjemmebane igen!

Et lille råd jeg vil give, er at I skal være to, når der skal friteres, så I er sikre på at andet quarter ender med et touchdown. Det kan nemlig være lidt hektisk at jonglere to gryder med 180° C varm olie. Super Bowl-maden er lavet til fire mennesker, men hvis du og dine venner er store fuldvoksne mænd, der altid bliver valgt som forsvarsspiller, kan det godt betale sig at lave dobbelt portion! Lad os komme i gang med at spille … jeg mener lave mad! Hvis du ikke lige kan lide denne opskrift på friteret kylling, kan du også læse vores anden opskrift på friteret kylling her. Et lille køkkenredskab som jeg ikke rigtig kan undvære, når jeg skal fritere ting i den gyldne gryde er en afkølningsrist. Dette gør at mine elementer ikke bliver bløde efter kort tid.

 

Du skal ikke besvime over den lange ingrediensliste, mange af tingene har du højst sandsynligt allerede i dit køkken! Super Bowl-maden er nu klar og du er kommet til 3. quarter, hvor du bliver nødt til at kaste dig ud i en offensiv strategi, så du får mest muligt af al den lækre mad! Velbekomme!

 

Ingredienser:

Friteringsolie

2 l – olie (til al fritering)

Friteret kylling

1 stk. – hel kylling eller 600-800g udbenet kylling

4 stk. – fed hvidløg

8 stilke – timian eller 1 spsk tørret timian

1 tsk. – salt

1 tsk. – peber

3 spsk. – honning

1 tsk. – balsamicoeddike

2 dl – neutral olie

4 spsk. – mel

5 spsk. – havregryn

150 g – nachos

2 stk. – hele æg

Pomfritter

1 kg – bagekartofler eller store kartofler

Dobbelt bacon/cheese-dressing

1 pakke – bacon

2 spsk. – citronsaft

30 g – parmesan

100 g – friskost

250 g – creme fraiche

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk. – honning

1 bdt. – purløg

Peber

Blåskimmelsdressing

250 g –  creme fraiche

40-50 – blåskimmelost (varier mængden efter hvor vild du er med blåskimmelost)

2 tsk. – dijonsennep

2 spsk. – citronsaft

1 tsk. – honning

Salt & peber

Friteret løg

4 stk. – løg

1 stk. – helt æg

1 dl – øl

4 spsk. – hvedemel

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Friteret kylling (dette vil være bedst at gøre dagen før, så kyllingen får den bedste smag!)

  1. Skær vinger, lår og bryst ud fra kyllingen.
  2. Del brystet i mellemstore stykker.
  3. Udben låret og skær også dem i mellemstore stykker.
  4. Blend hvidløg, timian, honning, eddike, olie, salt og peber i en blender.
  5. Hæld det over kylling, og stil den på køl.
  6. Knus nachos og bland det med halvdelen af melet og alle havregrynene.
  7. Pisk ægget.
  8. Panering af kylling:
    1. Vend kyllingestykkerne i mel.
    2. Vend kyllingestykkerne i æggemassen.
    3. Vend kyllingestykkerne i nachos, havregryn og melmassen.
  9. Friter på 160° C i 3- 4 min til de er gyldenbrune.

Pomfritter

  1. Skær pomfritter ud, så de er 1 cm brede og 1 cm høje. Længden kan du også gøre til en bestemt længde (men så kan der være meget spild).
  2. Put dem i koldt vand i mindst 3 timer (dette kan også være en fordel at gøre dagen før sammen med den marinerede kylling).
  3. Friter fritter på 160° C førte gang, til de får en let gylden farve.
  4. Lad dem hvile i 10 min.
  5. Friter dem sidste gang på 180° C.

Dobbelt bacon/cheese-dressing

  1. Steg bacon på en pande til det sprødt og flot gylden.
  2. Tør det af med køkkenrulle og hak det fint.
  3. Riv parmesanen fint.
  4. Hak purløg fint.
  5. Bland friskost, creme fraiche, dijonsennep, honning og peber. (der skal ikke salt i, da bacon og parmesan er salt!)

Blåskimmeldressing

  1. Mas blåskimmelosten med en gaffel.
  2. Bland blåskimmelost, creme fraiche, dijonsennep, citronsaft, honning, salt og peber.

Friteret løg

  1. Skræl løgene.
  2. Skær løgene i 1 cm tykke skiver.
  3. Bland øl, æg og mel sammen, til det er en homogenmasse.
  4. Panering af løgringe:
    1. Vend løgringene i halvdelen af hvedemelet.
    2. Vend løgringene i øl, æg og melmassen.
  5. Friter dem på 160-180° C.

 

Tips:

  1. Det vil være en store fordel, hvis I er to personer til at fritere løgringe, pomfritter og kylling, før I skal spise.
  2. Du kan også godt vende løgringene i pangorasp i stedet for en ølmasse.

 

Super Bowl-madden Super Bowl-madden Super Bowl-madden Super Bowl-madden Super Bowl-madden Super Bowl-madden Super Bowl-madden Super Bowl-madden

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Ristærte med karamelliserede løg og jordskokkecreme