Super Bowl-maden 2018

Choux au craquelin – den franske version af vandbakkelser!

Choux au craquelin – små sprøde kager!

Står du og skal lave vandbakkelser? Vil du gerne have, de skal smage lidt ekstra godt? Så er Choux au craquelin virkelig noget, du skal prøve. Jeg tør godt sige, det er vandbakkelser 2.0! Choux au craquelin er ikke super svære at lave, men der er stadig nogle ting, der kan gå galt. Har du lyst til at se vores andre kager, så kan du kigge her!

 

Ud af denne opskrift får du enten 30 små eller 20 store Choux au craquelin.

 

Inredienser:

Vandbakkelser

1 dl – vand

1 dl – mælk

100 g – smør

1 tsk. – sukker

1 knivspids – salt

100 g – mel

2-3 – æg (alt efter størrelse)

Sukkerlag til Choux au craquelin

100 g – smør

100 g – sukker

100 g – hvedemel

1 knivspids – spidskommen

Hindbærcreme

125 g – hvid chokolade

125 g – hindbær

2 – æggeblommer

1 spsk. – rørsukker

1,5 l – fløde

Lidt revet – citronskal

+ fløde til pynt

 

Fremgangsmåde:

Vandbakkelser

  1. Put mælk, vand, salt og sukker i en gryde og lad det koge op.
  2. Tag massen af varmen og sigt melen i, så der ikke kommer klumper i dejen.
  3. Rør godt rundt i massen, til den er homogen, den må ikke være flydende på dette stadie.
  4. Tag massen hen på varmen igen og “rist” den af stille og roligt. DEN MÅ IKKE FÅ FARVE!
  5. Køl massen ned.
  6. Pisk æggene og hæld dem lidt efter lidt i den kolde masse.
  7. Kom i sprøjtepose med runde tyller (dette er et must-have)
  8. Sprøjt dem ud på en silikone bagemåtte eller pergament i en diameter på 3-4 cm.

Sukkerdej til Choux au craquelin

  1. Ældt alle ingredisener sammen til en homogen masse.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker pergamentpapir til ca. 5 mm tykkelse.
  3. Stik dejen ud med en udstikker, der har en diameter på 3-4 cm.
  4. Læg sukkerdejen oven på vandbakkelsesdejen.
  5. Bag dem i 30-35 min på 160° C alt efter størrelse.

Hindbærcreme

  1. Sæt fløden over på mellemvarme og kog op sammen med hindbærene.
  2. Hak chokoladen og kom det i en mellemstor skål.
  3. Pis æggeblommer og sukker sammen.
  4. Når fløden og hindbærene har kogt op, skal du blende massen med en stavblender.
  5. Hæld fløde- og hindbærmassen over æggeblommerne lidt efter lidt, så de ikke koagulere.
  6. Varm massen om til 82° C
  7. Sigt den og kom den på køl natten over.

Pynt

  1. Skær toppen af Choux au craquelin og kom hindbærcremen i bunden og pynt med pisket fløde.
  2. Drys med flormelis.

 

Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin Choux au craquelin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super Bowl-maden 2018