Fortryllende kærligheds-panna cotta med blide kys

Hjemmelavet æggepulver

Dehydrerede æg!

Når man har høns og vagtler, som vi har, så har man som regel rigeligt med æg. Men når hønsene engang imellem fælder, så stopper de fleste med at lægge æg eller produktionen daler, så hønsene kan bruge deres energi på de nye fjer. Her synes jeg, det er så rart, hvis man har gemt nogle æg, fra de tider hvor man havde for mange. Friske æg kan holde længe, men man kan også fryse dem eller, som jeg har gjort her, lave æggepulver. Det tager lidt tid at lave, men det meste af tiden går i tørremaskinen. Jeg brugte 15 hønseæg og 3 vagtelæg, og det blev til 195 g tørret æggepulver. Det vil sige, at 1 spsk. æggepulver rundt regnet svarer til ét æg. Når du skal bruge dit æggepulver, kommer du det i lidt lunkent vand (1 spsk. æggepulver til 2-3 spsk. vand), rører til massen er ensartet, lader det trække ca . 20 min. og så bruger du det på vanlig vis.

Hvis du vælger at lave æggepulver, er det som alt andet madlavning meget vigtigt med god hygiejne. Det er op til dig selv at vurderer, om du mener, at det er sikkert at bruge æggepulver. Personligt mener jeg, at det er sikker at spise, fordi der er ingen salmonella i Danmark og æggene bliver varmebehandlet. Derudover kan du hjælpe på vej med god køkkenhygiejne og ved at opbevare under 5ºC. Ifølge fødevarestyrelsen vokser salmonella ikke under 5ºC, og hvis der skulle have været salmonella, er de dræbt efter få sekunder ved 70ºC.

 

Ingredienser:

15 – æg (eller hvor mange du har)

Tilberedning:

  1. Vask dine æg godt.
  2. Dyp dem 5 sek. i kogende vand, kom dem derefter over i koldt vand, og tør dem så.
  3. Hæld æggene i en blender, og blend æggene i et par minutter.
  4. Kom æggene på en stegepande UDEN fedtstof. Rør konstant under middelvarme.
  5. Når de stivner, som når man laver scrambled eggs, er de færdige.
  6. Hak æggene i mindre stykker med en spatel.
  7. Kom bagepapir i tørrebakkerne.
  8. Fordel æggene på tørrebakker i så tyndt et lag som muligt og delt i så små stykker som muligt. (Jo mindre stykker de er i, jo hurtigere tørrer de)
  9. Kom bakkerne i tørremaskinen, og indstil den på 60°C.
  10. Det tager ca. 7 timer. (Alt efter tørremaskinen og tykkelsen på æggene)
  11. Rør gerne rundt i æggene indimellem, så tørrer de lettere.
  12. De er færdige, når alt er helt tørt og knaser imellem fingrene. (Her ligner de lidt cornflakes)
  13. Lad det hele køle af.
  14. Nu skal det hele blendes til et helt fint pulver. Det er først færdig, når der ikke er nogen større stykker tilbage, og det har mel-lignende udseende. (Vigtigt til når det skal bruges)
  15. Hæld æggepulveret på rene skoldede glas, og sæt et tætsluttende låg på.
  16. Opbevar æggepulveret køligt og tørt. (Under 5°C.)

 

Tips!

  1. Brug kun helt friske æg.
  2. Brug en kaffekværn til at gøre pulveret helt fint.
  3. Det er vigtigt at glasset/beholderen er lufttæt og fugtresistent.
  4. 1 spsk. æggepulver svarer ca. til et æg. ( Et medium str. æg)
  5. Brug det til at bage med, i fars eller til mayonnaise.

 

Hjemmelavet æggepulver

Æggepulver

Æggepulver

Æggepulver

Æggepulver

Hjemmelavet æggepulver

Æggepulver

Æggepulver

Æggepulver

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Fortryllende kærligheds-panna cotta med blide kys