Rugklatter med and og syltede abrikoser

Jordbær med fløde og puffet sukker

Jordbær med fløde er den danske sommer!

Solen har skinnet, sommeren er over os, og det betyder jordbær! Ligesom med mange andre frugter og bær findes der mange forskellige jordbærsorter, men det mest almindelige danske jordbær, er egentlig ikke så dansk igen. Jordbærret de fleste kender, er nemlig en krydsning af det Nordamerikanske Virginia-jordbær der kom til Europa i det 17. århundrede og så Chile-jordbærret, der kom til Frankrig i det 18. århundrede. Krydsningen, der er kendt som “havejordbær”, har arvet sine forfædres hårdførhed og evne til at give store frugter.
I 2015 gik det britiske supermarked Morrisons sammen med forfatteren bag The Science of Cooking Dr. Stuart Farrimond, for at finde det perfekte forhold mellem jordbær og fløde. Resultatet blev 70:30 eller én spsk. fløde til to mellemstore jordbær. Desuden kunne de afsløre, at man skal spise portionen inden 2 minutter og 50 sek, for der begynder jordbærrene at blive klæge og skrumpe. Jeg kan godt afsløre, at da jeg serverede denne version af jordbær med fløde for min søster og hendes kæreste, da fik den altså ikke lov at stå så længe.

Om vores version

Jordbær med fløde er efterhånden en dansk nationalret om sommeren, og det smager jo nærmest af barndomsminder og farmors kolonihavehus. Det er ikke den dybe tallerken jeg genopfinder her, men jeg vil gerne slå et slag for danske jordbær, da de er fantastiske, når det er sæson, og prise hvor lækkert de smager med fløde.
Jeg har brugt rabarberlikør i appelsinsaften for at give jordbærrene en ekstra skarp kant. Min svogers mor laver alle mulige spændende likører, og jeg elsker at marinere frugt i likør. Hvis du ikke kan lide likør, er løbet tør, eller slet ikke drikker alkohol, så smager det også dejligt uden. Jeg kan personligt bare godt lide bær med likør, og især hvis det er friske hindbær med sabayonnesauce som i dette indlæg. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes, at pistacienødder smager rigtig godt med jordbær, og jeg har også tidligere lavet en tærte med denne kombination. Det er kun fantasien, der sætter grænser for variationer af jordbær med fløde, for du kan bruge alle mulige slags bær og crunch.

 

Ingredienser:

Jordbær

200 g – jordbær

saften fra – 1 appelsin

1 tsk – rabarberlikør

Puffet sukker

100 g – sukker

1 tsk. – natron

50 g – mynte

2,5 dl – fløde

75 g – pistacie nødder

 

Fremgangsmåde:

  1. Skyld jordbærrene, og tag stilken af.
  2. Pres appelsinen, og tilsæt likør, hvis du ønsker det.
  3. Hæld appelsinblandingen over jordbær, og lad det marinere 1 time på køl.
  4. Smelt sukker på lav varme, og tilsæt natron, når sukkeret er smeltet.
  5. Når du har blandet sukker og natron, tag det da af og køl ned. (Skal gå lidt stærkt)
  6. Bræk sukkeret i passende stykker.
  7. Hak pistacienødder med mynte, og bland det sammen med det puffede sukker.
  8. Anret!

 

Tips!

  1. Du kan bruge alle slags bær, især i højsæsonen som er fra juni-august.

 

Jordbær med fløde

Jordbær med flødeJordbær med flødeJordbær med flødeJordbær med flødeJordbær med flødeJordbær med flødeJordbær med fløde

   

2 kommentarer

  • Sikke en sjov idé med det puffede sukker. Det må jeg prøve en dag 😄
    Vh, Karen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsløgene

      Hej Karen,
      Det var lidt det vi tænkte, og selvfølgelig skal du prøve det! 🙂 Men tak for den søde kommentar Karen!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Rugklatter med and og syltede abrikoser