Jordbær med fløde og puffet sukker

Rejemad med vagtelæg og ramsløgsmayonnaise

Grøn rejemad med forår og vagtelæg!

Jeg lavede for nogle uger siden et indlæg med rugklatter, hvor jeg skrev, at jeg troede, det kunne være lækkert med rejer og ramsløgsmayonnaise. I dag fik jeg så lyst til at prøve det, og det blev til en alternativ rejemad med vagtelæg og ramsløgsmayonnaise. Hr Hauge blev prøveklud, der var ikke en eneste tilbage, og jeg fik at vide, de godt måtte laves igen. Min familie er mine hårdeste og ærligste kritikere, så når noget bliver godkendt, bliver mor her glad. Der blev rigeligt med ramsløgsmayonnaise, men det gør ikke noget, for det er så lækkert til mange andre ting – f.eks. en kartoffel- eller tomatmad. Der er også lidt ekstra af rugklatterne, så man kan koge lidt flere æg og øge mængden af rejer, så er der til flere personer eller et par lækkersultne natmadsspisere.

Vi har masser af ramsløg i haven, så der vil blive lavet en del med ramsløg her i den kommende tid. Skulle du få lyst til at lave ramsløgssalt eller ramsløgsmør, så kan du finde opskrifterne her på bloggen. Hvis du ikke kender ramsløg og alligevel vil ud i skoven for at plukke dem, så vær forsigtig, for der findes nogle giftige forvekslinger.

 

Ingredienser:

Rugklatter

1 dl – ruggryn

½ dl – øl

1½ dl – vand

1 knivspids – maltmel

½ tsk. – salt

1 drys – sukker

1 spsk. – mel

1 stk. – æg

smør til stegning

Ramsløgsmayonnaise

1 bdt. – ramsløgsblade (Ca. 80 g)

2-3 dl – smagsneutral olie

3 stk. – æggeblommer (evt. pasteuriseret)

½ –  citronsaft

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk. – sukker

1 tsk. – groft salt

friskkværnet peber

Topping

600 g – skalrejer

6 – vagtelæg

Pynt

Dild eller andet grønt

 

Fremgangsmåde:

Rugklatter  (ca. 10 stk)
  1. Kom ruggryn, øl, vand, maltmel, salt og sukker i en gryde.
  2. Kog op, og lad det så simre, til det er blevet til grød. (Husk at røre, så det ikke brænder på)
  3. Tag gryden af, og lad det køle af.
  4. Hæld mel og æg i grøden, og pisk det godt sammen.
  5. Steg rugklatter i smør på en blinispande. (Du kan sagtens bruge en almindelig pande)
Ramsløgsmayonnaise (Vil du lave mayonnaisen på Thermomixer, så se længere nede)
  1. Vask ramsløgsbladene grundigt, og klip/hak dem i grove stykker. (Det gør det nemmere at blende dem.)
  2. Lun olien til ca. 56° C. (Det er, når du ikke længere kan stikke en finger i olien)
  3. Blend olie og ramsløgsblade godt og grundigt og gerne 3 – 4 min.
  4. Lad det stå og trække lidt, inden du sier olien.
  5. Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber sammen, så det bliver luftigt.
  6. Ramsløgsolien tilsættes lidt ad gangen, imens der piskes, til man får en lækker tyk konsistens.
  7. Smag, om der skal mere sukker, salt, peber eller citronsaft i. Sæt mayonnaisen på køl.
Thermomix ramsløgsmayonnaise
  1. Vask ramsløgsbladene grundigt og klip/hak dem i grove stykker. (Det gør det nemmere at blende dem.)
  2. Kom ramsløg og olie i thermomixeren.
  3. Indstil Thermomix til 4 min/55°/Trin 4.
  4. Lad det stå og trække lidt.
  5. Si olien igennem en fintmasket si, og lad den køle helt af.
  6. Rengør imens skålen.
  7. Kom æggeblommer, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber i skålen. (Skålen må ikke være varm)
  8. Indstil Thermomix til 4 min/Trin 4.
  9. Lad maskinen piske æggene sammen et par sekunder, hæld så ramsløgsolien i lidt ad gangen. (Se tips)
  10. Smag, om der skal mere sukker, salt, peber eller citronsaft i. Sæt mayonnaisen på køl.
Æg og rejer
  1. Kom vagtelæggene i spilkogende vand, og kog dem 2½ min.
  2. Kom æggene i iskoldt vand, og lad dem køle helt ned, inden du piller dem.
  3. Pil rejerne, og læg dem til afdrypning.
  4. Skær vagtelæggene i halve. (Eller hvordan du synes)
  5. Anret rugklatter på en tallerken, fordel rejer, læg æg og ramsløgsmayonnaise på, og pynt.

 

Tips!

  1. Når du laver mayonnaisen, er det vigtigt at hælde olie i lidt ad gangen. Først dråbevis og derefter med langsom øgning.
  2. Hvis mayonnaisen ikke vil tykne, kan du starte forfra med en ny æggeblomme og piske den tynde mayonnaise i lidt efter lidt.
  3. Har du ikke ramsløg, kan du bruge et fed hvidløg og persille.
  4. Se anden opskrift med rugklatter her.

 

Rugklatter med rejer, vagtler og ramsløgmayonnaise

Rugklatter med rejer, vagtler og ramsløgmayonnaise

Rugklatter med rejer, vagtler og ramsløgmayonnaise

Rugklatter med rejer, vagtler og ramsløgmayonnaise

Rugklatter med rejer, vagtler og ramsløgmayonnaise

Rejemad

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær med fløde og puffet sukker