En hel eminent aften på Restaurant Frank

Biscotti med havtorn og appelsin

Nybagte mandelsmåkager!

Biscotti er en klassisk italiensk mandelsmåkage. Biscotti betyder dobbeltbagt, og kagerne skal rigtignok også bages af to omgange. Biscotti er en tør sprød småkage, som traditionelt bliver dyppet i Vin Santo. Det er en småkage, som kan holde sig meget længe, da den er tørret. Man kan servere den til både te, kaffe og som sagt Vin Santo.

Jeg elsker kage, faktisk så meget at jeg tit og tæt må høre på lidt kærlig mobning fra familien. Men jeg står gerne ved, at jeg er en kageelsker. Ingen kaffe uden noget til, men det behøver ikke være de store kager, en lille lækker sag som mandelsmåkager kan godt gøre det.

Det er en rimelig nem og hurtig småkage at bage, og den kan varieres i det uendelige. Om man vil spise den som tør og sprød, eller om man vil vælge dyppemetoden, det er nok en smagssag. Og man kan heldigvis gøre, som man vil. Så er du til en god stærk kop kaffe og lidt knas, så kan jeg anbefale biscotti.

 

Ingredienser:

250 g – hvedemel

250 g – rørsukker

1 tsk. – bagepulver

1 tsk. – vaniljepulver

150 g – mandler

2 – æg

10 spsk. – havtornflager

1 drys – salt

revet skal af 1 økologisk appelsin

evt. appelsinsaft

 

Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 175° C
  2. Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje, havtorn, salt og revet appelsinskal rigtig godt.
  3. Kom mandlerne i, og vend alt godt rundt.
  4. Tilsæt æggene, og saml dejen til en ensartet dej. Kom evt. lidt appelsinsaft i, hvis dejen er alt for tør.
  5. Tril dejen ud til to aflange pølser (brug evt. lidt mel til at rulle ud i).
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade.
  7. Bag i ovnen ved 175° C i 30 min. (afhængig af ovnen).
  8. Tag de halvbagte kager ud, og skru ovnen ned til 100° C.
  9. Lad kagerne køle af i 10 min., og skær dem så i 1 cm tykke skiver.
  10. Læg skiverne på bagepladerne igen med skærefladen nedad.
  11. Lad kagerne tørre ca. 10 min. i ovnen.
  12. Afkøl kagerne på bageristen.
  13. Opbevares i lufttæt kagedåse.

Tips!

  1. Brug en brødkniv til at skære med.
  2. Du kan bruge andre nødder.
  3. Prøv at komme chokolade i.
  4. Du kan bruge mange andre krydderier.

 

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Biscotti med havtorn og appelsin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hel eminent aften på Restaurant Frank