Piña Colada-dessert: grillet ananas med kokos-is

Smagsløgenes hjemmelavede barbecuesauce

Lækker barbecuesauce til grillmaden!

Det ser ud til, at barbecuesaucen er opstået i Amerika i de tidlige kolonidage i det 17. århundrede. Man baserer den formodning på engelsk og fransk litteratur i de følgende to hundrede år. Men det er svært at vide præcist, og i de tidligste kogebøger findes der heller ingen opskrifter. Hvad, der til gengæld er helt sikkert, er, at den første kommercielle og masseproducerede barbecuesauce kom på markedet d. 31. januar 1909. Firmaet bag lå i Atlanta og hed Georgia Barbecue Sauce Company. Først 31 år efter kom Heinz på banen med deres, og den kan man stadig købe den dag i dag.
Men her på smagsløgene laver vi vores egen version, og vi lægger opskriften på her i dag, så du forhåbentlig kan få glæde af den, og så folk om 400 år kan se, at i vores tid blev barbecuesauce-opskrifter flittigt brugt og delt.

Vi griller rigtig meget, og synes derfor det er dejligt, hvis man altid har en god barbecuesauce klar. Barbecuesaucen kan bruges som marinade, smøres på kødet, når det grilles, og desuden bruges som tilbehør til maden. Den er suveræn til spareribs, nakkekoteletter og kylling, og helt generelt er den god til fede kødstykker. Saucen kan holde længe på køl, men husk, hvis man bare tager lidt, så skal der bruges en ren ske hver gang, så holder det længere. Jeg kan rigtig godt lide at bruge Heinz Ketchup, men du bruger selvfølgelig den ketchup, du bedst kan lide. Du kan også sagtens lave det stærkere, hvis du vil have det.

Lav din egen barbecuesauce, så er du altid klar til at grille.

 

Ingredienser:

½ dl – olie

1 stort – løg

2 fed – hvidløg

5 dl – ketchup f.eks. Heinz

3 dl – farin

2 spsk – soya

1 spsk – citronsaft/eddike

2½ spsk – worcestershire sauce

2 tsk – paprika

½ tsk – cayennepeber

1 tsk – hvidløgspulver

1 tsk – løgpulver

groft salt

sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg meget fint.
  2. Brun løgene i lidt af olien.
  3. Kom alle ingredienser i.
  4. Kog det op, og lad det simre nogle minutter.
  5. Smag til, om der skal mere surt, sødt, salt eller bittert i.
  6. Blend det eventuelt.
  7. Sæt barbecuesaucen på køl, hvis du ikke skal bruge det med det samme.

Tips!

  1. Vil du have røget smag, så tilsæt røget paprika.
  2. For den hurtige udgave, så undlad det friske løg og hvidløg, bare røre alle ingredienser sammen.

Barbecuesauce

Barbecuesauce

Barbecuesauce

Barbecuesauce

Barbecuesauce

Barbecuesauce

Barbecuesauce

2 kommentarer

  • Lækker opskrift!
    Jeg har sådan en weber bandit til marinade og den har jeg altid fyldt med en eller anden opskrift og lige klar til brug, for vi griller også næsten dagligt – hele året rundt;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsløgene

      Hej Mormormedstiletter

      Mange tak for den søde besked, det betyder meget for os! Det altid super lækkert at grille 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Piña Colada-dessert: grillet ananas med kokos-is