Hjemmelavede spareribs - først i sous vide og så på grill

Gulerodskage med et twist der fjerner enhver form for uhygge

Gulerodskage til dine Halloween?

 

Gulerodskage? JA DA! Det er snart Halloween, og det, synes vi, skal fejres med en gulerodskage. Den har en helt speciel farve, der passer perfekt ind i dit Halloween-tema! Halloween er en amerikansk tradition, der er kommet til Danmark i sin nuværende amerikanske form. Men dagen og aftenen har tidligere været markeret i dansk kultur, omend på en lidt anden måde, og vi kaldte den allerhelgensaften. Ordet Hallowen henviser også til allehelgensaften, da det er en sammentrækning af det skotske All Hallow’s Eve.
Om den er kommet for at blive, det ved vi ikke. Vi er måske også blevet lidt for gamle til at klæde os ud og gå rundt og skræmme folk. Men vi bliver aldrig for gamle til at bage en kage! Kagen er en helt normalt mørdejsbund med vaniljemousse og så gulerodsgelé på toppen. Den tager omkring 1-1,5 time at lave, men det er indberegnet  tid til at moussen stivner osv., så lad dig ikke skræmme, den er super nem at lave. Gulerodskage forbinder man nok mest med en kage, der er bagt i en bradepande med revet gulerod. Vores gulerodskage er lidt anderledes, men den er uhyggeligt god!

 

Vores elskede søster og datter har lavet et lille digt, nyd det til kagen!

Når onde dæmoner de ligger på lur

er kage det eneste middel, der dur

Når hekse og spøgelser hjemsøger dig

så blander du bare en god kagedej

Ånder og ondskab man ikke ka´ li´

forsvinder med denne her opskrifts magi

 

 

Ud af denne opskrift får du en portion til ca. 8-10 personer.

 

Ingredienser:

Vaniljemousse:

200 g – sukker

1 stk. – vaniljestang

5 dl – fløde

4 dl – ymer

6 stk. – husblas

Gulerodsgelé:

800 g – gulerødder

4 stk. – appelsiner

4 stk. – husblas

100 g – sukker

Mørdej:

200 g – mel

100 g – smør

70 g – sukker

1 stk. – æg (stort)

 

Fremgangsmåde:

Mørdejsbund

  1. Tag smør ud af køleskabet.
  2. Bland det sammen med sukker, mel og æg til en homogen masse, se her for introduktioner.
  3. Stil på køl i 30-60 min.
  4. Fordel dejen i tærteformen, og lav nogle små huller i bunden, så den ikke bobler op.
  5. Bag den i ovnen på 180° C i 12 min.
  6. Afkøl bunden.

Vaniljemousse

  1. Put gelatine i koldt vand i 30 min (kan gøres samtidig med, at du laver mørdej).
  2. Mas vaniljestang ud i sukker, så vaniljekornene ikke klumper.
  3. Varm 1 dl fløde op med sukker og vaniljestang i en gryde.
  4. Pisk 4 dl fløde let og luftigt.
  5. Pus husblas i den varme fløde og opløs det.
  6. Bland den varme fløde op i ymeren.
  7. Tag 1/3 af den pisket fløde, og PISK rundt i ymeren.
  8. Vend forsigtig den sidste 2/3 pisket fløde i ymermassen.
  9. Hæld vaniljemoussen i tærtebunden, og lad ca 0,5 cm tilbage til gulerodsgeléen.
  10. Stil på køl eller frost.

Gulerodsgelé

  1. Put gelatine i koldt vand i 30 min (kan gøre samtidig med, at du laver vaniljemoussen).
  2. Pres gulerødder og appelsiner.
  3. Kog saften med sukker, og tilsæt den udblødt husblas
  4. Kom den fingervarme gelé over vaniljemoussen.

Tips!

  1. Istedet for at bruge gelatine kan du også bruge Agar Agar, køb det her.

 

Gulerodskage Gulerodskage Gulerodskage Gulerodskage Gulerodskage Gulerodskage Gulerodskage Gulerodskage

7 kommentarer

  • Biksi

    Kan der bruges ylette i stedet ?
    Købmanden havde ikke ymer 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsløgene

      Hej Biksi,

      Ja det kan man sagtens. Grunden til jeg bruger Ymer er for at gøre det lidt syrligt. Du må endelige sende et billed eller tagge os på Instagram for at se dit resultat!

      Rigtig god Holloween!
      Hilsen Smagsløgene 🧟‍♀️🧟‍♂️🧟‍♀️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Jeg har desværre ikke en juicepresser. Hvis de 800 gram gulerødder og 4 appelsiner skal omregnes til dl færdigkøbt juice, kan I så hjælpe? Tak 🙂 Den ser virkelig god ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsløgene

      Hej Julie

      Mange tak for din kommentar! Det havde vi også lidt regnet med ikke alle havde! Men jeg fik ca 0,4 dl gulerodsaft og 0,1 dl appelsinsaft. Med dette sagt skal du også huske at juice oftest er sødet så du skal måske ikke bruge så meget sukker, hvis ikke noget! Glædelig Holloween🧟‍♀️🧟‍♂️🧟‍♀️

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Perfekt, jeg kaster mig over projektet 😊 tak for svar 🙌

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er den fed, skarp farve!

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsløgene

      Tak, det er vi rigtig glade for, at du skriver <3 Happy Halloween 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede spareribs - først i sous vide og så på grill