Hønsefond - en guide til den velsmagende fond

Hønse consomme – super lækker klar suppefond

Fra hønse fond til hønse consomme

Hønse consomme er en gude spise!

Hvis du ikke har en opskrift på hønse- eller kylling fond kan du finde en vi lavede i sidste blog post her.

Consomme er en helt klar suppe, som er renset for alle små kød og grøntsags rester. Consomme er kogt på f.eks. kød, fjerkræ eller fisk, i dette tilfælde på hønsefond. Det tager lidt tid at lave, men det er hele arbejdet og besværet værd. En kold vinterdag får man helt sikkert varmen af denne dejlige ret. Så und dig selv fornøjelsen, grib dit forklæde, sæt god musik på og hyg dig imens du laver din hønse consomme.

 

 

Ud af denne opskrift får du 2 L

Ingredienser:

500 g – grøntsager (gulerødder, porrer, pastinak, selleri og knoldselleri)

400 g – æggehvider

400 – kalvekød

 

Fremgangsmåde:

  1. Skræl grøntsager og skyld dem godt fra jord og skidt.
  2. Blend eller hak grøntsager fint.
  3. Tilsæt kød, æggehvider og blend videre til en homogen masse (skal lige en frikadelle fars)
  4. Tag din afkølede fond og tilsæt kødmassen ned i fonden.
  5. Pisk stille og roligt med et piskeris så der ikke er store klumper.
  6. Kog stille og roligt op, på medium varme under OP RØRING i 15 min.
  7. Når alt kødmassen er steget til tops skal du skrue ned for fonden og lad koge videre i 5 min.
  8. Hav skål, dørslag og vådt hviskestykke klar.
  9. Læg dit viskestykke over dørslaget og hæld stille og roligt hønse consomme gennem viskestykket og ned i skålen.
  10. Klar, parat slurp!

 

Tips!

  1. Hønse consomme kan bruges til alt! Hummer, fisk, oksekød og grøntsager. Det er en fantastisk måde at give et ret mere dybde og kraft!
  2. Sever hønse consomme i en kaffepresser eller tekande med masser af urter for give ekstra smag!
  3. Løgsuppe? Ja alle elsker hjemmelavet løgsuppe! Se med næste uge hvordan man laver løgsuppe med hønse consomme!

 

Hønse consomme Hønse consomme Hønse consomme Hønse consomme Hønse consomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hønsefond - en guide til den velsmagende fond