Asparges panna cotta med rejer og blomme

Panna cotta som forret!

Jeg kan personligt godt lide at eksperimentere med råvarer, så de får en ny form, konsistens eller temperatur end man er vant til. Jeg er meget inspireret af køkkenchefen Grant Achatz, som ejer den mest gennemtænkte restaurant, jeg længe har set nemlig Alinea. Jeg har ikke været på restauranten endnu, men det er på ønskelisten over restauranter, jeg skal besøge! Hvis du gerne vil have et indblik og få inspiration som jeg har fået, så kan man se dokumentaren på Netflix.

Men jeg vil ikke snakke så meget mere om, hvor jeg har fået inspirationen fra, men mere om selve retten nemlig asparges panna cotta med rejer og blomme. Igen arbejder jeg med sødt, surt og salt. Jeg har taget en helt grundlæggende opskrift på panna cotta og taget sukker og vaniljen ud. Asparges kan godt være søde, så det er ikke nødvendigt at sødme asparges panna cottaen. Nu har jeg set flere opskrifter med blommer, hvilket giver en FANTASTIK farve til asparges panna cottaen, samt giver retten en meget rund afslutning.

Opskriften er ca. til 6 personer.

 

Ingredienser:

3 bdt – dild

2 dl – olivenolie

2 dl – smagsløst olie

5 dl – fløde

1 dl – mælk

3 blade – husblas

6-8 stk. – hvide asparges

6 stk. – æg

300 g – rejer

 

Tilberedning:

 1. Blancher dilden i saltvand i 6 min.
 2. Kom dilden i vand med isterninger for at hold på smag og farver.
 3. Dryp dilden af samt tør den.
 4. Blend dild med de to forskellige olier.
 5. Skræl de hvide asparges og skær hovederne af dem.
 6. Kog mælk, fløde og asparges i 14-16 min.
 7. Put husblas i koldt vand.
 8. Smag mælkemassen til med salt og peber.
 9. Sigt mælkemassen og put husblassen i, indtil den bliver opløst.
 10. Kog et æg ved 60°C i 36 minutter.
 11. Kom æggene i vand med isterninger, for at køle kernen ned så hurtigt som muligt
 12. Knæk ægget til sidst og skil hvider forsigtigt fra blommen.
 13. Anret forretten efter smag og behag.

Tips!

 1. Du kan også bruge dåse asparges samt saften!
 2. Brug endelig fjordrejer hvis du kan få fat på det.
 3. Du kan bruge mange forskellige urter til den slags olie.
 4. Grønne asparges er også en god ide til denne opskrift.

 

Asparges panna cotta med rejer og blomme_6

Asparges panna cotta med rejer og blommeAsparges panna cotta med rejer og blomme_3Asparges panna cotta med rejer og blomme_1Asparges panna cotta med rejer og blomme_5Asparges panna cotta med rejer og blomme_2Asparges panna cotta med rejer og blomme_4Asparges panna cotta med rejer og blomme_6

2 Replies to “Asparges panna cotta med rejer og blomme”

 1. Hej Dennis ☺ denne ret ser simpelt hen så lækker ud og jeg kan ikke vente med at prøve den. Jeg vil bare spørge hvad du gør med hovederne af aspargesene?

  1. Hej Susan,

   Mange tak! Jamen asparges hovederne er dem der er mest smag i. Så dem har jeg skåret fra også serveret hele til i retten (vist på sidste billede)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *