Er Reffen Københavns nye madmekka eller?

Smagsløgene har besøgt Reffen i København

Hvis du ikke ved eller har hørt om Reffen, er det et nyt udendørs madmarked, der tilbyder mad fra hele verden. Reffen er en 2.0 af Papirøen, der var et madmarked ude på Renshaleøen i København. En af forskellene på Reffen og Papirøen er, at der er mulighed for at lave et større marked, da det er udendørs.

Missionen med Reffen er at lave et bæredygtigt madmarked, der skaber aktivitet for både lokale og turister. Dette gør de ved at udvælge deres stande udfra et krav om, at de holder en vis standard, men også så de følger Reffen’s Reduce & Refuse plan, hvilket jo bare er super sejt! Reduce & Refuse er et manifest, standende skriver under på. Her siger de ja, til at de overholde nogle regler som f.eks. omfatter mindre madspild, økologi og genbrug, ALT det gode! Der er 4000 m2 at boltre sig på, og 70 stande du kan vælge i mellem. Der er alt lige fra økologisk is til græsk gyros. Det er kun din pung, der sætter grænserne!

Hvordan kommer man så ud til Reffen?

Reffen ligger på A, Refshalevej 167, og du kan komme fra indre by til Reffen på 10 min med cykel, båd bus 9A, bil eller “hop af og på”-turistbåde. Der er rigtig gode parkeringsmuligheder, og der er også mulighed for at låne bycykler, hvilket jo er mega smart! Hvis du gerne vil have lidt mere praktisk information om Reffen og deres åbningstider, kan du bare klikke her for at læse mere.

Nok om alt det praktiske!

Har du ikke været på Reffen endnu, synes jeg bestemt, at du skal tage forbi og smage på alle deres lækre ting. Jeg var derude med mine søde kollegaer fra arbejdet, og vi fik alle noget forskelligt for at smage på tingene. Jeg synes egentlig ikke, det er specielt dyrt, når man tænker på, at det er økologiske råvarer og mad med omtanke. Jeg kan virkelig godt lide konceptet om at samle lokale og turister omkring mad og drikkelse i nogle containere tæt på vandet. Når solen skinner, og du er heldig at få en plads ude ved vandet, så bliver livet ikke meget bedre!

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der godt kan lide Reffen, og jeg vil klart anbefale dig at tage der ud hurtigst muligt.

Alt i alt!

Så for at svare på mit eget spørgsmål, så er Reffen efter min mening et nyt madmekka i København! Har du været der? Hvad synes du om det? Skriv endelig en kommentar med din mening!

Er du ikke til madmarkeder men heller vil på restaurant, så læs evt. vores seneste anmelderindlæg om Restaurant Frank her.

 

Reffen Reffen Reffen Reffen Reffen Reffen Reffen Reffen Reffen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *